Serradura - zaagselpudding

(19)

Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Serradura - zaagselpudding

Ingrediënten


  • 1 pak Maria koekjes
  • 250 ml slagroom
  • 60 ml (gezoete) gecondenseerde melk
  • halve theelepel vanille extract
  • ¼e reep pure chocolade

Kookgerei nodig


  • blender of hersluitbare zak & deegroller
  • elektrische mixer
  • lepel of spuitzak
  • 4 glaasjes

Serradura - zaagselpudding Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/serradura-zaagselpudding


Serradura maken – 15 minuten + wachttijd

Verkruimel de koekjes tot deze fijn zijn, dit kun je met een blender of hersluitbare zak en een deegroller doen.

Klop de slagroom stijf en spatel er de gecondenseerde melk doorheen samen met het vanille extract.

Serradura - zaagselpudding
Serradura - zaagselpudding

Verdeel 2 eetlepels koekkruimels in elk glas, schep hier 2 eetlepels vanilleroom overheen. Herhaal en eindig met een dun laagje koekkruimels.

Rasp de pure chocolade over de bovenkant van de glaasjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-08-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Serradura - zaagselpudding: Veel gestelde vragen

Wat betekent serradura?

Serradura is vrij vertaald ‘zaagsel' in het Portugees.

Wat is gecondenseerde melk?

Gecondenseerde melk is koemelk waar een deel van het water aan is onttrokken. Hierdoor is het een stuk dikker dan melk. Meestal wordt de gecondenseerde melk gezoet, maar er bestaat ook ongezoete gecondenseerde melk.

0 reacties op Serradura - zaagselpudding

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.