Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-08-2024
Verkruimel de koekjes tot deze fijn zijn, dit kun je met een blender of hersluitbare zak en een deegroller doen.
Klop de slagroom stijf en spatel er de gecondenseerde melk doorheen samen met het vanille extract.
Verdeel 2 eetlepels koekkruimels in elk glas, schep hier 2 eetlepels vanilleroom overheen. Herhaal en eindig met een dun laagje koekkruimels.
Rasp de pure chocolade over de bovenkant van de glaasjes en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Geniet ervan!
Wat betekent serradura?
Serradura is vrij vertaald ‘zaagsel' in het Portugees.
Wat is gecondenseerde melk?
Gecondenseerde melk is koemelk waar een deel van het water aan is onttrokken. Hierdoor is het een stuk dikker dan melk. Meestal wordt de gecondenseerde melk gezoet, maar er bestaat ook ongezoete gecondenseerde melk.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.