Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry veganistisch

Aloo gobi is een simpel en populair Indiaas gerecht. Deze aardappel-bloemkoolcurry is vegetarisch en zelfs veganistisch. Heerlijk kruidig en vrij mild van smaak, een ware smaakexplosie.

45 minuten
4 personen

Dit recept voor Aardappel-bloemkoolcurry (Aloo gobi) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.

Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry ingrediënten

Recept aloo gobi - aardappel-bloemkoolcurry

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Snijd de rawit pepertjes over de lengte door de helft. Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten eventueel verwijderen.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry
Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry

De Aloo gobi - aardappel-bloemkoolcurry afmaken – 30 minuten

Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een diepe bakpan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad en de asafoetida een minuut aan. Voeg de ui, gember, knoflook, halve theelepel kurkuma, 1 theelepel zout en de gehalveerde pepertjes toe en bak dit al omscheppend 5 minuten lang mee.

Indiaase aloo gobi
Indiaase aloo gobi

Voeg 100 gram tomatenpuree, anderhalve theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gemalen komijnzaad toe en bak nogmaals 5 minuten mee.

Voeg de bloemkool en de aardappel toe en bak nog eens 3 minuten langer. Zet het vuur hoog, schenk 500 ml water erbij, plaats een deksel op de pan en breng aan de kook. 

Zet het vuur iets lager zodra het kookt en kook de bloemkool en aardappel beetgaar in ongeveer 15 minuten.

Neem de deksel van de pan en roer 2 theelepels garam masala en fijngehakte verse koriander erdoor. Breng op smaak met eventueel meer zout. Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappelen voor aloo gobi?

Voor het maken van aloo gobi zijn kruimige aardappelen het lekkerste, maar iets kruimige of vastkokende aardappelen kunnen eventueel ook.

Wat serveer je bij aloo gobi?

Aloo gobi is lekker met rijst en/of bijvoorbeeld naan of paratha.

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
288.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.38 g
7.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.34 g
2.17 g
Eiwitten
5.92 g
Vezels
6.78 g
Natrium
746.59 mg
Mineralen
Ijzer
3.76 mg
Calcium
80.14 mg
Magnesium
58.68 mg
Kalium
58.68 mg
Fosfor
116.08 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.5 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0.14 µg
Vitamines
Vitamine C
122.99 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
3.28 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.52 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
74.32 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
3.97 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.