Aloo gobi is een simpel en populair Indiaas gerecht. Deze aardappel-bloemkoolcurry is vegetarisch en zelfs veganistisch. Heerlijk kruidig en vrij mild van smaak, een ware smaakexplosie.
Dit recept voor Aardappel-bloemkoolcurry (Aloo gobi) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Snijd de rawit pepertjes over de lengte door de helft. Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten eventueel verwijderen.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een diepe bakpan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad en de asafoetida een minuut aan. Voeg de ui, gember, knoflook, halve theelepel kurkuma, 1 theelepel zout en de gehalveerde pepertjes toe en bak dit al omscheppend 5 minuten lang mee.
Voeg 100 gram tomatenpuree, anderhalve theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gemalen komijnzaad toe en bak nogmaals 5 minuten mee.
Voeg de bloemkool en de aardappel toe en bak nog eens 3 minuten langer. Zet het vuur hoog, schenk 500 ml water erbij, plaats een deksel op de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur iets lager zodra het kookt en kook de bloemkool en aardappel beetgaar in ongeveer 15 minuten.
Neem de deksel van de pan en roer 2 theelepels garam masala en fijngehakte verse koriander erdoor. Breng op smaak met eventueel meer zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.