Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry

Aloo gobi is een simpel en populair Indiaas gerecht. Deze aardappel-bloemkoolcurry is vegetarisch en zelfs veganistisch. Heerlijk kruidig en vrij mild van smaak, een ware smaakexplosie.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram bloemkool
  • 2 kruimige aardappels
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 cm gember wortel
  • 1 grote knoflookteen
  • 2 groene rawit pepertjes
  • 100 gram tomatenpuree
  • 500 ml water
  • halve theelepel komijnzaad
  • optioneel: ¼e theelepel asafoetida
  • halve theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel zout
  • anderhalve theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels garam masala
  • optioneel: verse koriander
Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • rasp
  • dunschiller
  • diepe bakpan met deksel
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aloo-gobi-aardappel-bloemkoolcurry


Dit recept voor Aardappel-bloemkoolcurry (Aloo gobi) komt uit het boek ‘de Bijbel van de Indiase keuken’ van Paulami Joshi.

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Snijd de rawit pepertjes over de lengte door de helft. Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten eventueel verwijderen.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry
Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry

De Aloo gobi - aardappel-bloemkoolcurry afmaken – 30 minuten

Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een diepe bakpan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad en de asafoetida een minuut aan. Voeg de ui, gember, knoflook, halve theelepel kurkuma, 1 theelepel zout en de gehalveerde pepertjes toe en bak dit al omscheppend 5 minuten lang mee.

Indiaase aloo gobi
Indiaase aloo gobi

Voeg 100 gram tomatenpuree, anderhalve theelepel gemalen korianderzaad, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gemalen komijnzaad toe en bak nogmaals 5 minuten mee.

Voeg de bloemkool en de aardappel toe en bak nog eens 3 minuten langer. Zet het vuur hoog, schenk 500 ml water erbij, plaats een deksel op de pan en breng aan de kook. 

Zet het vuur iets lager zodra het kookt en kook de bloemkool en aardappel beetgaar in ongeveer 15 minuten.

Neem de deksel van de pan en roer 2 theelepels garam masala en fijngehakte verse koriander erdoor. Breng op smaak met eventueel meer zout. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Aloo gobi - Aardappel-bloemkoolcurry: Veel gestelde vragen

Welke aardappelen voor aloo gobi?

Voor het maken van aloo gobi zijn kruimige aardappelen het lekkerste, maar iets kruimige of vastkokende aardappelen kunnen eventueel ook.

Wat serveer je bij aloo gobi?

Aloo gobi is lekker met rijst en/of bijvoorbeeld naan of paratha.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.