Een fantastische linzencurry met spinazie die heerlijk kruidig is met o.a. knoflook, gember en kurkuma. Heerlijk met rijst, naan, romige avocado, frisse limoen en yoghurt.
Deze linzencurry met spinazie is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Een vegetarische curry die je gemakkelijk veganistisch kunt maken door de Griekse yoghurt en het naanbrood te vervangen door veganistische varianten.
Het is afhankelijk van de soort linzen die je gebruikt of je deze vooraf dient te weken. De gedroogde groene linzen van Valle Del Solle hoeven niet vooraf geweekt te worden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-03-2025, dit recept is voor 2 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-03-2025
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember en rasp of snijd deze fijn.
Was de verse spinazie indien nodig en verwijder eventueel de harde stelen.
Verhit een scheut olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is geworden.
Voeg de tomatenpuree samen met alle kruiden toe en bak dit nog een minuut mee.
Voeg de kokosmelk toe en roer tot een gladde saus.
Voeg de gedroogde linzen toe samen met 500 ml groentebouillon en breng aan de kook.
Zet het vuur iets lager (middelhoog) zodra het kookt en laat de linzen gaar worden in ongeveer 25 tot 30 minuten.
Zet ondertussen de rest klaar: kook de rijst, hak de peterselie fijn, snijd de limoen in partjes en halveer de avocado. Verwarm de naanbroodjes, dit kun je bijvoorbeeld in de pan, broodrooster, airfryer of oven doen.
Zodra de linzen gaar zijn voeg je de verse spinazie toe, roer deze erdoor tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met eventueel meer kruiden.
Serveer de linzencurry met peterselie, limoen, avocado, Griekse yoghurt en naan. Eet smakelijk!
Welke linzen voor een linzencurry?
Je kunt verschillende soorten linzen gebruiken, rode of gele linzen zijn snel gaar en vallen uit elkaar waardoor de curry extra romig zal zijn.
Groene linzen, zwarte linzen of bruine linzen behouden iets meer textuur, ze hebben een iets langere kooktijd.
Wat serveer je bij linzencurry?
Een linzencurry combineert goed met rijst en naanbrood. Daarnaast kun je de curry aankleden met bijvoorbeeld verse peterselie of koriander, Griekse yoghurt, avocado en partjes limoen.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
100 | gram | gedroogde groene linzen | 309.00 | 44.50 g | 1.20 g | 1.50 g | 0.30 g | 21.00 g | 15.80 g | 5.00 mg | 5.00 mg | 80.00 mg | 110.00 mg | 800.00 mg | 400.00 mg | 1.00 mg | 4.00 mg | - | - | 2.00 mg | - | 0.02 mg | 0.30 mg | 0.10 mg | 0.35 mg | - | - | - | - | - | |
0.5 | rode ui | 22.50 | 3.81 g | 3.81 g | 0.13 g | 0.06 g | 0.75 g | 1.56 g | 5.63 mg | 0.31 mg | 18.75 mg | 6.25 mg | 109.38 mg | 26.25 mg | 0.05 mg | 0.50 mg | - | - | 4.06 mg | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 6.25 µg | - | - | - | ||
1 | knoflooktenen | 9.80 | 1.96 g | 0.06 g | 0.01 g | - | 0.42 g | 0.13 g | 0.28 mg | 0.10 mg | 11.90 mg | 1.40 mg | 42.00 mg | 9.10 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | 0.98 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.03 mg | - | 0.28 µg | - | - | - | ||
1.5 | cm | gember | 1.86 | 0.35 g | - | 0.03 g | - | 0.04 g | 0.04 g | 0.15 mg | 0.06 mg | 0.60 mg | 1.20 mg | 7.80 mg | 0.90 mg | 0.01 mg | 0.07 mg | - | - | 0.15 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
35 | gram | tomatenpuree | 26.60 | 4.90 g | 3.50 g | - | - | 1.22 g | 1.02 g | 157.50 mg | 1.40 mg | 10.50 mg | 19.25 mg | 297.50 mg | 24.50 mg | 0.18 mg | 0.52 mg | - | - | 10.50 mg | - | 0.07 mg | 0.03 mg | 0.03 mg | 0.07 mg | - | 10.50 µg | - | - | - | |
100 | ml | kokosmelk | 208.00 | 3.00 g | - | 21.50 g | 18.50 g | 1.50 g | - | 15.00 mg | 3.50 mg | 20.00 mg | 45.00 mg | 220.00 mg | 100.00 mg | 0.20 mg | 0.50 mg | - | - | 2.00 mg | - | - | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
250 | ml | groentebouillon | selderij | 15.00 | 0.25 g | - | 1.25 g | 0.75 g | 1.25 g | - | 925.00 mg | 0.50 mg | 10.00 mg | 1.25 mg | 10.00 mg | 7.50 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
100 | gram | verse spinazie | 15.00 | 0.60 g | 0.40 g | 0.30 g | - | 2.50 g | 2.00 g | 65.00 mg | 4.10 mg | 120.00 mg | 45.00 mg | 650.00 mg | 55.00 mg | 0.12 mg | 0.50 mg | - | 1.00 µg | 52.00 mg | - | 0.80 mg | 0.11 mg | 0.20 mg | 0.20 mg | - | 70.00 µg | 2.00 mg | 480.00 µg | - | |
0.5 | theelepel | gemalen komijnzaad | 6.38 | 0.51 g | - | 0.33 g | 0.03 g | 0.27 g | 0.16 g | 2.55 mg | - | 13.50 mg | - | 27.00 mg | 0.98 mg | - | - | - | - | 0.12 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | - | |
1 | theelepeltjes | kurkuma | 7.50 | 0.88 g | 0.05 g | 0.45 g | 0.03 g | 0.36 g | 0.21 g | 3.36 mg | 1.33 mg | 18.62 mg | 7.32 mg | 35.76 mg | 9.98 mg | 0.03 mg | 0.10 mg | 0.22 µg | 0.08 µg | 0.15 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 0.20 µg | 0.07 mg | 0.11 µg | - | |
0.5 | theelepel | gemalen korianderzaad | 4.47 | 0.81 g | - | 0.27 g | 0.02 g | 0.19 g | 0.63 g | 0.53 mg | 0.24 mg | 10.64 mg | 4.95 mg | 19.01 mg | 4.48 mg | 0.02 mg | 0.07 mg | - | - | 0.32 mg | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 0.15 µg | 0.04 mg | 4.65 µg | - | |
0.25 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 600.00 mg | - | 0.15 mg | 4.35 mg | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
zonnebloemolie | 66.08 | - | - | 7.48 g | 0.87 g | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |||
75 | gram | rijst | 72.00 | 15.00 g | - | 0.30 g | 0.08 g | 1.88 g | 0.60 g | 2.25 mg | 0.22 mg | 4.50 mg | 7.50 mg | 45.00 mg | 30.00 mg | 0.05 mg | 0.38 mg | - | - | - | - | - | 0.02 mg | 0.02 mg | 0.08 mg | - | 15.00 µg | - | - | - | |
1 | takje | verse peterselie | 1.19 | 0.05 g | - | 0.01 g | - | 0.15 g | 0.16 g | 1.05 mg | 0.26 mg | 1.40 mg | 1.75 mg | 29.75 mg | 4.55 mg | - | 0.03 mg | - | - | 5.60 mg | - | 0.03 mg | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | 4.20 µg | - | - | - | |
1 | naanbroden | melk, gluten | 225.00 | 41.25 g | 3.75 g | 3.75 g | 0.75 g | 6.00 g | 2.25 g | 375.00 mg | 1.50 mg | 75.00 mg | 37.50 mg | 150.00 mg | 112.50 mg | 0.15 mg | 0.75 mg | - | 7.50 µg | - | - | - | 0.22 mg | 0.30 mg | 0.38 mg | - | 37.50 µg | 1.50 mg | 0.75 µg | - | |
62.5 | gram | griekse yoghurt | melk | 74.38 | 2.19 g | 2.06 g | 5.94 g | 3.50 g | 3.00 g | - | 25.00 mg | 0.06 mg | 75.00 mg | 6.88 mg | 87.50 mg | 75.00 mg | 0.01 mg | 0.31 mg | 3.13 µg | 0.63 µg | 0.63 mg | 0.13 mg | 0.63 mg | 0.01 mg | 0.13 mg | 0.03 mg | 0.31 µg | 6.25 µg | 0.19 mg | - | - |
0.5 | limoen | 8.00 | 0.50 g | 0.48 g | 0.63 g | - | 0.13 g | - | 0.50 mg | 0.05 mg | 3.75 mg | - | 20.00 mg | 2.75 mg | - | - | - | - | 11.25 mg | - | - | 0.01 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | - | ||
0.5 | avocado | 141.00 | 1.13 g | 1.05 g | 13.58 g | 2.85 g | 1.95 g | 4.80 g | 3.75 mg | 0.30 mg | 7.50 mg | 22.50 mg | 337.50 mg | 22.50 mg | 0.30 mg | 0.45 mg | - | - | 2.25 mg | - | - | 0.06 mg | 0.08 mg | 0.30 mg | - | 7.50 µg | - | - | - | ||
1213.75 | 121.69 g | 16.36 g | 57.43 g | 27.74 g | 42.60 g | 29.35 g | 2187.54 mg | 18.95 mg | 481.80 mg | 322.10 mg | 2888.27 mg | 885.99 mg | 2.13 mg | 8.25 mg | 3.45 µg | 9.21 µg | 92.01 mg | 0.13 mg | 1.55 mg | 0.86 mg | 0.90 mg | 1.53 mg | 0.31 µg | 157.83 µg | 3.79 mg | 485.51 µg | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!