Deze kip tandoori zonder pakje is afgeleid van een bekend wereldgerecht en geen echte Indiase tandoori, maar dat maakt deze kruidige curry niet minder lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Snijd de kipfilets in blokjes en meng de kip met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad, het sap van een halve citroen en 300 gram Griekse yoghurt.
Pel de knoflooktenen, schil de gember en rasp beide fijn. Meng de knoflook en gember door de kip en laat deze minimaal een uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren, maar dit is niet per se noodzakelijk.
Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in zo klein mogelijke blokjes.
Verhit een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en paprika enkele minuten.
Voeg de kip samen met de marinade toe aan de pan en verwarm dit 10 minuten op middellaag vuur. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe samen met 1 eetlepel sojasaus.
Verwarm het geheel tot de kip volledig gaar is, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipblokjes. Zet het vuur niet te hoog, hierdoor kan de yoghurt namelijk gaan schiften.
Breng de kip tandoori op smaak met zout en serveer met gekookte rijst, raita, naan en sperziebonen. De sperziebonen kun je bijvoorbeeld bereiden in de wok, breng de bonen op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Wat is tandoori?
Tandoori is een Indiase kruidenmix die gebruikt wordt om stukken kip te marineren. Tandoori is afgeleid van tandoor, dit betekent klei oven in Hindi.
Wat is kip tandoori?
Indiase kip tandoori wordt gemaakt van stukken kip met bot, deze worden ingesmeerd met marinade waarna ze worden geroosterd.
Kip tandoori in de vorm van een curry is geen Indiaas recept, het is wat betreft kruiden en yoghurt wel afgeleid van de Indiase kip tandoori. Kip tandoori als curry is bekend van de populaire wereldgerechten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.