Kip tandoori zonder pakje

(15)

Deze kip tandoori zonder pakje is afgeleid van een bekend wereldgerecht en geen echte Indiase tandoori, maar dat maakt deze kruidige curry niet minder lekker! Laat een reactie achter

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip tandoori zonder pakje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets
  • halve rode paprika
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • zout naar smaak
  • halve citroen
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • zonnebloemolie

Om erbij te serveren

Kip tandoori zonder pakje Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • fijne rasp
  • huishoudfolie
  • diepe bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tandoori-zonder-pakje


Voorbereiding – 20 minuten + marineertijd

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Snijd de kipfilets in blokjes en meng de kip met 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad, het sap van een halve citroen en 300 gram Griekse yoghurt.

Pel de knoflooktenen, schil de gember en rasp beide fijn. Meng de knoflook en gember door de kip en laat deze minimaal een uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren, maar dit is niet per se noodzakelijk.

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in zo klein mogelijke blokjes.

Kip tandoori zonder pakje
Kip tandoori zonder pakje

De kip tandoori zonder pakjes afmaken – 25 minuten

Verhit een scheut zonnebloem- of andere neutrale olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en paprika enkele minuten.

Voeg de kip samen met de marinade toe aan de pan en verwarm dit 10 minuten op middellaag vuur. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree toe samen met 1 eetlepel sojasaus.

Verwarm het geheel tot de kip volledig gaar is, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipblokjes. Zet het vuur niet te hoog, hierdoor kan de yoghurt namelijk gaan schiften.

Breng de kip tandoori op smaak met zout en serveer met gekookte rijst, raita, naan en sperziebonen. De sperziebonen kun je bijvoorbeeld bereiden in de wok, breng de bonen op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Kip tandoori zonder pakje: Veel gestelde vragen

Wat is tandoori?

Tandoori is een Indiase kruidenmix die gebruikt wordt om stukken kip te marineren. Tandoori is afgeleid van tandoor, dit betekent klei oven in Hindi.

Wat is kip tandoori?

Indiase kip tandoori wordt gemaakt van stukken kip met bot, deze worden ingesmeerd met marinade waarna ze worden geroosterd.

Kip tandoori in de vorm van een curry is geen Indiaas recept, het is wat betreft kruiden en yoghurt wel afgeleid van de Indiase kip tandoori. Kip tandoori als curry is bekend van de populaire wereldgerechten.


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!