Een heerlijke krokante croque monsieur is een perfect lunch gerecht. Extra lekker met bechamelsaus, dubbel kaas en een frisse salade voor erbij.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-09-2024
Smelt 15 gram boter in een kleine sauspan en roer er dan 15 gram bloem bij om een roux te maken. Laat dit kort garen om de bloemsmaak te verwijderen en schenk dan geleidelijk de melk erbij terwijl je roert met een garde om klontjes te voorkomen.
Laat de béchamelsaus indikken en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Snijd het brood in 8 plakken en besmeer beide kanten met een beetje boter. Grill het brood aan beide kanten tot deze een beetje krokant is geworden.
Besmeer de helft van de sneetjes brood met een dun laagje bechamelsaus en leg deze op een ovenvaste schaal. Beleg de sneetjes dan met een plak ham en 2 plakken kaas per snee.
Leg een snee brood bovenop en verdeel hier een flinke lepel béchamelsaus over. Gebruik niet té veel saus, dan zal de tosti te nat en zacht worden. Maak af met een kleine handvol geraspte Gruyère kaas en bak de tosti's dan in de oven mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.
De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Serveer direct met bijvoorbeeld een handvol gemengde salade met een simpele vinaigrette. Eet smakelijk!
Welke kaas voor een croque monsieur?
Voor een echte croque monsieur wordt er meestal gebruik gemaakt van emmentaler, gruyère en/of comté.
Wat is het verschil tussen een croque monsieur en een croque madame?
Een croque monsieur is een tosti met béchamelsaus. Een croque madame is een tosti met een spiegelei bovenop.
Er bestaat ook een croque mademoiselle, dit is een lichtere versie van een tosti met smeerkaas, komkommer, ham en salade.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.