Keuken: frans

207 Recepten

Franse desserts
Franse desserts
46 Recepten
Frans ontbijt
Frans ontbijt
7 Recepten
Franse lunch
Franse lunch
35 Recepten
Franse apéro
Franse apéro
18 Recepten

Hier vind je de lekkerste en makkelijk te volgen recepten uit de Franse keuken. Van tijdloze klassiekers zoals een pot au feu, crudité, lekkere lunch gerechten tot een steak tartaar en confit de canard. In dit overzicht vind je écht lekkere recepten en gerechten vanuit elk Frans departement. De Franse keuken gebruikt hoofdzakelijk veel seizoensgroenten en zoveel mogelijk lokale producten.


Crêpes met vijgen en peren

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.


Gebraden eendenfilet met romige kool

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Gebraden eendenfilet met romige kool uit de pan is een leuke uitdaging om te bereiden, en een genot om te mogen eten! Klaar in een half uur tijd.


Klassieke Franse bavarois

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een klassieke Franse bavarois is een lichte pudding dat meestal geserveerd wordt in een glazen kom. Recept voor 1 liter of 8 personen.


Millefeuille met vanille hangop

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Met lagen net zoals een lasagne is deze millefeuille met vanille hangop een genot om te eten. Deze snelle versie is klaar in 20 minuten.


Cointreau cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze cointreau cocktail is een verfrissende lichte cocktail met cider, citroen en prosecco. Recept voor 1 liter cocktail.


Galiameloen komkommer cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Verfrissende zomer cocktail met maar 4 ingrediënten. Deze galia meloen komkommer cocktail is klaar in 10 minuten, zo kun je snel gaan genieten van de zon.


Vegetarische quiche

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Je eigen hartige taartbodem maken is het absoluut waard. Gebruik veel groenten en rooster ze dan eerst in de oven voor een heerlijke vegetarische quiche.


Crème brûlée

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Het beste aan een crème brûlée is toch wel het kapot tikken van de gebrande rietsuiker die bovenop de pudding zit. Absoluut een aanrader!


Tuile koekjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Licht krokante tuile koekjes zijn van Franse origine en erg makkelijk te maken. Lekker voor bij de koffie of thee! Klaar in 25 minuten.


Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Makkelijk en heerlijk recept om een hele geroosterde kip met knoflook en lavendel te maken. Recept voor 4 personen, klaar in anderhalf uur.


Eclairs met aardbeien

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een van onze favoriete Franse toetjes zijn toch wel eclairs met aardbeien. Klaar in 50 minuten tijd, recept voor 12 eclairs.


Aardappelgratin

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een Frans recept voor aardappelgratin, lekker om eens een keer wat anders met aardappelen te doen. Recept voor 4 personen.


île Flottante - Drijvende eilandjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Vanille, eiwitten en karamel. Deze Franse île Flottante (drijvende eilandjes) zijn echt heerlijk. Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten.


Remy's ratatouille

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je Remy's ratatouille uit de animatiefilm kunt namaken? Wij hebben een recept en het is zelfs best makkelijk!


Zelfgemaakte brioche

Kooktijd 2 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Op zoek naar een goed recept voor een zelfgemaakte brioche? Deze heerlijke brioche broodjes zijn klaar in 2 uur en 20 minuten, recept voor 4 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere steak frites ? Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Steak frites

Ingrediënten


  • 4 biefstukken
  • olijfolie
  • ongeveer 600 gram friet
  • flinke handvol sla, bijvoorbeeld veldsla
  • halve komkommer
  • handvol cherrytomaatjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 9 eetlepels zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • kruidenboter of bearnaisesaus om erbij te serveren
  • optioneel: mayonaise

Bereiding

(10)
1
Haal de biefstuk een half uur vooraf uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen.
2
Je kunt ervoor kiezen om de friet te kopen of zelf te maken, je leest hier uitgebreid waar je op kunt letten voor de lekkerste zelfgemaakte friet. Verwarm frituurolie of gebruik een airfryer om de friet krokant te bakken.
3
In de Franse bistro kun je vaak kiezen welke saus je bij de steak frites wilt, meestal is dit bearnaisesaus of kruidenboter maar vaak is er ook nog de keuze champignonroomsaus of pepersaus. Aan jou de keuze welke je kiest en of je deze zelf gaat maken of kant-en-klaar gebruikt.
4
Maak de dressing (vinaigrette) direct in een middelgrote kom door 1 theelepel mosterd samen met 3 eetlepels rode wijnazijn te mengen. Voeg langzaam 9 eetlepels olie toe en roer glad met een garde, zo zal de olie en azijn mooi mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.