Hier vind je de lekkerste en makkelijk te volgen recepten uit de Franse keuken. Van tijdloze klassiekers zoals een pot au feu, crudité, lekkere lunch gerechten tot een steak tartaar en confit de canard. In dit overzicht vind je écht lekkere recepten en gerechten vanuit elk Frans departement. De Franse keuken gebruikt hoofdzakelijk veel seizoensgroenten en zoveel mogelijk lokale producten.
Een heerlijke vegetarische spruitjesquiche met cherry tomaten, eieren, room en kaas. Klaar in 40 minuten, recept voor 4 personen.
Zachte aardappel balletjes, zelfgemaakt met puree en soezenbeslag. Ze hebben een krokante buitenkant en zachte binnen, heerlijke pommes dauphine!
Een pasteitje met kip en champignons is hartig en super makkelijk! Je kunt kant-en-klare pasteitjes kopen of maak gemakkelijk zelf van bladerdeeg.
Gesmolten chocolade lava cake naar klassiek Frans recept van Moelleux au chocolat. Dit zachte kleine cakeje smelt letterlijk op je tong, zo ongelooflijk lekker.
Paarse gnocchi? Ja echt! Vitelotte, oftewel truffelaardappelen zijn een Franse aardappelsoort met een lichte nootachtige smaak. Heerlijk!
Een makkelijk vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, of een andere feestelijke gelegenheid! Klaar in een half uur, recept voor 4 personen.
Een makkelijkere variant van de klassieke Franse soep. Een eenvoudige bouillabaisse is klaar in ongeveer 50 minuten, recept voor 6 personen.
Kwartel uit de oven is erg makkelijke manier om een sappige en smaakvolle kleine vogel te bereiden. Lekker voor bij pasta, aardappels of rijstgerechten.
Breng Franse smaken naar je eettafel door deze coq au vin op klassieke wijze te bereiden. Recept voor 4 personen, klaar in 2+ uur.
Deze klassieke Franse madeleines zien er lekker uit, perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een high tea. Klaar in 20 minuten, recept voor 12 madeleines.
Zien deze mini quiches er niet leuk uit? Ze smaken ook nog eens erg goed! Deze mini quiches zijn klaar in 30 minuten, recept voor 6 personen.
Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.
Heerlijk Frans dessert, een citroen flan met tutti frutti. Deze moet je gewoon een keer proberen, recept voor 6 personen.
Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.
Een crêpe is in principe een hele dunne pannenkoek. Je kunt deze crêpes met vijgen en peren als ontbijt, lunch of toetje eten.
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere steak frites ? Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.