Deze gestoofde rode kool met granaatappelsap is een heerlijk winters bijgerecht. Er gaat niets boven verse rode kool, extra lekker met granaatappel.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-rode-kool-met-granaatappelsap
Granaatappelsap is te koop in flessen, maar je kunt granaatappels op dezelfde manier als sinaasappels persen.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of koksmes doen.
Verhit een klont boter op hoog vuur in een grote braadpan en bak hierin de fijne reepjes rode kool ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert.
Voeg de kaneelstokken, laurierblaadjes en kruidnagels toe, je kunt er een kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen. Voeg de suiker ook toe en bak de suiker dan nog enkele minuten mee en roer weer regelmatig.
Schenk het granaatappelsap erbij, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool ongeveer 45 minuten zachtjes garen terwijl je af en toe roert.
Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng de rode kool op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld aardappelpuree. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.