Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-rode-kool-met-granaatappelsap
Voorbereiding -- 20 minuten
Granaatappelsap is te koop in flessen, maar je kunt granaatappels op dezelfde manier als sinaasappels persen.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of koksmes doen.

Gestoofde rode kool met granaatappelsap
Gestoofde rode kool met granaatappelsap afmaken -- 1 uur
Verhit een klont boter op hoog vuur in een grote braadpan en bak hierin de fijne reepjes rode kool ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de kaneelstokken, laurierblaadjes en kruidnagels toe, je kunt er een
kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen. Voeg de suiker ook toe en bak de suiker dan nog enkele minuten mee en roer weer regelmatig.
Schenk het granaatappelsap erbij, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool ongeveer 45 minuten zachtjes garen terwijl je af en toe roert. Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng de rode kool op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld
aardappelpuree. Smakelijk!