Gestoofde rode kool met granaatappelsap

(6)

Deze gestoofde rode kool met granaatappelsap is een heerlijk winters bijgerecht. Er gaat niets boven verse rode kool, extra lekker met granaatappel.

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode kool
  • 2 kaneelstokken
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • flinke klont boter
  • 400 ml granaatappelsap
  • 100 gram suiker
  • peper en zout naar smaak
Gestoofde rode kool met granaatappelsap Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • mandoline, snijmachine of snijd de kool met een koksmes
  • grote braadpan met deksel
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-rode-kool-met-granaatappelsap


Voorbereiding -- 20 minuten

Granaatappelsap is te koop in flessen, maar je kunt granaatappels op dezelfde manier als sinaasappels persen. 

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of koksmes doen. 

Gestoofde rode kool met granaatappelsap
Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Gestoofde rode kool met granaatappelsap afmaken -- 1 uur

Verhit een klont boter op hoog vuur in een grote braadpan en bak hierin de fijne reepjes rode kool ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert.

 Voeg de kaneelstokken, laurierblaadjes en kruidnagels toe, je kunt er een kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen. Voeg de suiker ook toe en bak de suiker dan nog enkele minuten mee en roer weer regelmatig. 

Schenk het granaatappelsap erbij, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool ongeveer 45 minuten zachtjes garen terwijl je af en toe roert. 

Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng de rode kool op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld aardappelpuree. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.