Deze gestoofde rode kool met granaatappelsap is een heerlijk winters bijgerecht. Er gaat niets boven verse rode kool, extra lekker met granaatappel.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-rode-kool-met-granaatappelsap
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of koksmes doen.
Gestoofde rode kool met granaatappelsap
Schenk het granaatappelsap erbij, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool ongeveer 45 minuten zachtjes garen terwijl je af en toe roert. Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng de rode kool op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld aardappelpuree. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.