Ohmydish.nl


Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Deze gestoofde rode kool met granaatappelsap is een heerlijk winters bijgerecht. Er gaat niets boven verse rode kool, extra lekker met granaatappel.

Gestoofde rode kool met granaatappelsap
1 uur 20 minuten 8 personen Bijgerechten
Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode kool
  • 2 kaneelstokken
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • flinke klont boter
  • 400 ml granaatappelsap
  • 100 gram suiker
  • peper en zout naar smaak
Gestoofde rode kool met granaatappelsap ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • mandoline, snijmachine of snijd de kool met een koksmes
  • grote braadpan met deksel
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 20 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-rode-kool-met-granaatappelsap


Voorbereiding -- 20 minuten

Granaatappelsap is te koop in flessen, maar je kunt granaatappels op dezelfde manier als sinaasappels persen.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of koksmes doen.

Gestoofde rode kool met granaatappelsap Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Gestoofde rode kool met granaatappelsap afmaken -- 1 uur

Verhit een klont boter op hoog vuur in een grote braadpan en bak hierin de fijne reepjes rode kool ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de kaneelstokken, laurierblaadjes en kruidnagels toe, je kunt er een kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen. Voeg de suiker ook toe en bak de suiker dan nog enkele minuten mee en roer weer regelmatig.

Schenk het granaatappelsap erbij, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool ongeveer 45 minuten zachtjes garen terwijl je af en toe roert. Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng de rode kool op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld aardappelpuree. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Gevulde speculaas
Volgend recept →
Spruitjesstamppot

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.