Gestoofde rode kool met granaatappelsap
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gestoofde rode kool met granaatappelsap vegetarisch

Deze gestoofde rode kool met granaatappelsap is een heerlijk winters bijgerecht. Er gaat niets boven verse rode kool, extra lekker met granaatappel.

1 uur 20 minuten
8 personen
Gestoofde rode kool met granaatappelsap ingrediënten
Recept gestoofde rode kool met granaatappelsap

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Granaatappelsap is te koop in flessen, maar je kunt granaatappels op dezelfde manier als sinaasappels persen. 

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes, dit kun je met een mandoline, snijmachine of koksmes doen. 

Gestoofde rode kool met granaatappelsap
Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Gestoofde rode kool met granaatappelsap afmaken – 1 uur

Verhit een klont boter op hoog vuur in een grote braadpan en bak hierin de fijne reepjes rode kool ongeveer 10 minuten terwijl je regelmatig roert.

 Voeg de kaneelstokken, laurierblaadjes en kruidnagels toe, je kunt er een kruidenpakketje van maken om ze makkelijker eruit te kunnen halen. Voeg de suiker ook toe en bak de suiker dan nog enkele minuten mee en roer weer regelmatig. 

Schenk het granaatappelsap erbij, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool ongeveer 45 minuten zachtjes garen terwijl je af en toe roert. 

Verwijder de laurierblaadjes, kaneelstokken en kruidnagels en breng de rode kool op smaak met peper en zout. Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees en bijvoorbeeld aardappelpuree. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
117.14 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.21 g
20.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.96 g
1.05 g
Eiwitten
1.6 g
Vezels
2.99 g
Natrium
175.7 mg
Mineralen
Ijzer
1.09 mg
Calcium
54.12 mg
Magnesium
20.85 mg
Kalium
20.85 mg
Fosfor
34.26 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.2 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
54.59 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.29 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
21.76 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
1.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gestoofde rode kool met granaatappelsap"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.