Een kruidige appeltaart met frisse appels, kaneel, kardamom, nootmuskaat en meer. Verrassende smaken, een heerlijke variatie op een klassieker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de boter in blokjes en kneed dit tot een kruimelig deeg samen met de bloem, suiker, snuf zout en een eetlepel citroensap. Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden.
Voeg dan beetje bij beetje 6 eetlepels koud water toe tot je een deegbal kunt vormen. Pak de deegbal in met huishoudfolie en laat deze ongeveer 45 minuten rusten in de koelkast.
Vet ondertussen een taartvorm in met boter. Als je hele kardamom peulen gebruikt, dien je de zaadjes zelf fijn te malen. Vermaal dan ook de kruidnagels en meng deze met de kardemom, kaneel, peper en nootmuskaat.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met het kruidenmengsel, citroenrasp en sap en 3 eetlepels suiker.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel de deegbal in 2 gelijke delen en rol 1 deel uit met een deegroller. Bekleed hiermee de bodem van de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel een dun laagje paneermeel over de bodem, dit zal het vocht van de appels opvangen. Verdeel dan de appelvulling over de bodem en rol het 2e deel van het deeg uit met een deegroller.
Maak in het midden een gat in het deeg, dit kan elke gewenste vorm hebben die je wilt. Leg de tweede deegplak op de taart en vouw de randen om.
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en bestrooi met suiker. Bak de taart mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.