Wortelsoep met appel is een vullende lunchsoep, of serveer in kleinere porties als voorgerecht. Fris door de geraspte appel en hartig door de verse gember.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortelsoep-met-appel
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn, dit hoeft niet heel netjes omdat we de soep gaan pureren. Schil de gemberwortel en snijd deze ook fijn. Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd de wortels grof.
Hoe grover je de wortels zult snijden, hoe langer het zal duren voor de soep klaar is.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Bak dan ook de wortels nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan met een staafmixer of blender.
Breng de soep op smaak met peper, zout en een scheutje sojasaus. Was de appels en rasp deze grof, serveer deze dan meteen op de soep.
Als je de soep later pas gaat serveren, kun je de appels het beste niet alvast raspen omdat deze dan bruin zullen kleuren.
Garneer de soep eventueel met wat fijngesneden verse peterselie, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.