Wortelsoep met appel is een vullende lunchsoep, of serveer in kleinere porties als voorgerecht. Fris door de geraspte appel en hartig door de verse gember.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn, dit hoeft niet heel netjes omdat we de soep gaan pureren. Schil de gemberwortel en snijd deze ook fijn. Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd de wortels grof.
Hoe grover je de wortels zult snijden, hoe langer het zal duren voor de soep klaar is.
Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Bak dan ook de wortels nog enkele minuten mee.
Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan met een staafmixer of blender.
Breng de soep op smaak met peper, zout en een scheutje sojasaus. Was de appels en rasp deze grof, serveer deze dan meteen op de soep.
Als je de soep later pas gaat serveren, kun je de appels het beste niet alvast raspen omdat deze dan bruin zullen kleuren.
Garneer de soep eventueel met wat fijngesneden verse peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.