Deze witte bonen stoofpot met kalfsvlees wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Heerlijk met tomaat, rozemarijn, tijm en meer. Klaar in iets meer dan een uur.
Tip: Als je gedroogde witte bonen gebruikt dien je deze eerst een nacht te weken in koud water. Giet ze vervolgens af en zet opzij.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui in halve ringen en de knoflook grof. Was de savooiekool en snijd deze in reepjes.
Verhit olijfolie in de grote braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de savooiekool enkele minuten mee voor je de bonen toe gaat voegen.
Bak de tomatenpuree kort mee en voeg dan ook de tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, groentebouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat het dan met deksel ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.
De exacte tijd is afhankelijk van de soort bonen die je gebruikt, ze behoren zacht te zijn geworden. Verwijder de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout.
Laat het dan nog verder koken zonder deksel om eventueel overtollig vocht te laten verdampen.
Verhit een grillpan, besprenkel de kalfsfilets met olijfolie, peper en zout en grill ze kort aan beide kanten tot een grill patroon ontstaat. Serveer de gegrilde kalfslapjes met de bonen stoofpot, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.