Witte bonen stoofpot met kalfsvlees
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Deze witte bonen stoofpot met kalfsvlees wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Heerlijk met tomaat, rozemarijn, tijm en meer. Klaar in iets meer dan een uur.

1 uur 10 minuten
6 personen

Tip: Als je gedroogde witte bonen gebruikt dien je deze eerst een nacht te weken in koud water. Giet ze vervolgens af en zet opzij.

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees ingrediënten
Recept witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui in halve ringen en de knoflook grof. Was de savooiekool en snijd deze in reepjes. 

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees
Witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees afmaken – 1 uur

Verhit olijfolie in de grote braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de savooiekool enkele minuten mee voor je de bonen toe gaat voegen. 

Bak de tomatenpuree kort mee en voeg dan ook de tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, groentebouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat het dan met deksel ongeveer 3 kwartier zachtjes koken. 

De exacte tijd is afhankelijk van de soort bonen die je gebruikt, ze behoren zacht te zijn geworden. Verwijder de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout. 

Laat het dan nog verder koken zonder deksel om eventueel overtollig vocht te laten verdampen. 

Verhit een grillpan, besprenkel de kalfsfilets met olijfolie, peper en zout en grill ze kort aan beide kanten tot een grill patroon ontstaat. Serveer de gegrilde kalfslapjes met de bonen stoofpot, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
306.93 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.4 g
5.64 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.45 g
1.85 g
Eiwitten
42.23 g
Vezels
10.94 g
Natrium
926.94 mg
Mineralen
Ijzer
5.65 mg
Calcium
80.7 mg
Magnesium
66.42 mg
Kalium
66.42 mg
Fosfor
501.64 mg
Koper
0.36 mg
Zink
4.97 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.26 µg
Vitamines
Vitamine C
20.43 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
351.85 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.66 mg
Vitamine B12
3.15 µg
Foliumzuur
59.88 µg
Vitamine E
0.4 mg
Vitamine K
21.47 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witte bonen stoofpot met kalfsvlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.