Deze witte bonen stoofpot met kalfsvlees wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Heerlijk met tomaat, rozemarijn, tijm en meer. Klaar in iets meer dan een uur.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-bonen-stoofpot-met-kalfsvlees
Als je gedroogde witte bonen gebruikt dien je deze eerst een nacht te weken in koud water. Giet ze vervolgens af en zet opzij.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui in halve ringen en de knoflook grof. Was de savooiekool en snijd deze in reepjes.
Verhit olijfolie in de grote braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de savooiekool enkele minuten mee voor je de bonen toe gaat voegen.
Bak de tomatenpuree kort mee en voeg dan ook de tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, groentebouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat het dan met deksel ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.
De exacte tijd is afhankelijk van de soort bonen die je gebruikt, ze behoren zacht te zijn geworden. Verwijder de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout.
Laat het dan nog verder koken zonder deksel om eventueel overtollig vocht te laten verdampen.
Verhit een grillpan, besprenkel de kalfsfilets met olijfolie, peper en zout en grill ze kort aan beide kanten tot een grill patroon ontstaat. Serveer de gegrilde kalfslapjes met de bonen stoofpot, smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.