Ohmydish.nl


Witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Deze witte bonen stoofpot met kalfsvlees wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Heerlijk met tomaat, rozemarijn, tijm en meer. Klaar in iets meer dan een uur.

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees
1 uur 10 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram witte bonen (wij gebruikten gedroogde bonen)*
  • 1/2e savooiekool
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • bouquet garni; 3 laurierblaadjes, paar takjes verse tijm, paar takjes verse rozemarijn
  • 200 gram passata of 3 eetlepels tomatenpuree
  • olijfolie
  • 600 ml groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 6 kalfsfilets
Witte bonen stoofpot met kalfsvlees ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel of gebruik een slowcooker
  • grillpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-bonen-stoofpot-met-kalfsvlees


Voorbereiding -- 10 minuten

Als je gedroogde witte bonen gebruikt dien je deze eerst een nacht te weken in koud water. Giet ze vervolgens af en zet opzij. Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui in halve ringen en de knoflook grof. Was de savooiekool en snijd deze in reepjes.

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees Witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Witte bonen stoofpot met kalfsvlees afmaken -- 1 uur

Verhit olijfolie in de grote braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de savooiekool enkele minuten mee voor je de bonen toe gaat voegen. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg dan ook de tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, groentebouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat het dan met deksel ongeveer 3 kwartier zachtjes koken. De exacte tijd is afhankelijk van de soort bonen die je gebruikt, ze behoren zacht te zijn geworden.

Verwijder de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn en breng op smaak met peper en zout. Laat het dan nog verder koken zonder deksel om eventueel overtollig vocht te laten verdampen.

Verhit een grillpan, besprenkel de kalfsfilets met olijfolie, peper en zout en grill ze kort aan beide kanten tot een grill patroon ontstaat. Serveer de gegrilde kalfslapjes met de bonen stoofpot, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Kruidige appeltaart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.