Prei stamppot met wortelen
😍 51Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Prei stamppot met wortelen

Een heerlijke prei stamppot met wortelen is extra lekker met spekjes en nootmuskaat. Een makkelijke en snelle doordeweekse maaltijd voor de winter.

30 minuten
4 personen
Prei stamppot met wortelen ingrediënten

Recept prei stamppot met wortelen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 10-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Plaats deze in een grote pan met ruim water met zout en breng aan de kook.

Schil ondertussen de wortelen en snijd deze in stukken. Voeg deze toe aan de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en wortel.

Was ondertussen de prei goed en snijd deze in (halve) ringen, niet te dun. 

Prei stamppot met wortelen
Prei stamppot met wortelen

De prei stamppot met wortelen afmaken – 10 minuten

Zodra de aardappel en wortel bijna gaar zijn, voeg je de prei toe en kook nog ongeveer 5 minuten mee.

Bak de spekjes ondertussen krokant in een grote bakpan. Giet de aardappel, wortel en prei af en stamp ze grof met een aardappelstamper.

Roer de gebakken spekjes erdoor en maak smeuïg met een klont boter en een scheut melk. Breng de prei stamppot op smaak met peper en zout. Bestrooi met een flinke snuf nootmuskaat. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is lekker bij een prei stamppot?

Serveer bijvoorbeeld met een rookworst en mosterd of piccalilly

Welke aardappel kies je voor stamppot?

Er bestaan vastkokende, iets kruimige en kruimige aardappelen. De kruimige aardappel is het beste voor een stamppot of puree. 

Je kunt van vastkokende aardappelen ook een stamppot of puree maken, maar deze zal veel steviger worden omdat de aardappel minder uit elkaar zal vallen. Dit maakt een stamppot of puree van vastkokende aardappelen iets minder lekker.

Wat vind je van dit recept?

51 waarderingen
😍
51
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
743.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.01 g
2.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.78 g
13.46 g
Eiwitten
27.81 g
Vezels
12.68 g
Natrium
1870.87 mg
Mineralen
Ijzer
3.46 mg
Calcium
104.24 mg
Magnesium
102.06 mg
Kalium
102.06 mg
Fosfor
378.19 mg
Koper
0.51 mg
Zink
2.12 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
11.27 µg
Vitamines
Vitamine C
37.29 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
37.99 mg
Vitamine B1
0.59 mg
Vitamine B2
0.54 mg
Vitamine B6
1.4 mg
Vitamine B12
1.16 µg
Foliumzuur
77.73 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Prei stamppot met wortelen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.