Een heerlijke prei stamppot met wortelen is extra lekker met spekjes en nootmuskaat. Een makkelijke en snelle doordeweekse maaltijd voor de winter.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-08-2024
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Plaats deze in een grote pan met ruim water met zout en breng aan de kook.
Schil ondertussen de wortelen en snijd deze in stukken. Voeg deze toe aan de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en wortel.
Was ondertussen de prei goed en snijd deze in (halve) ringen, niet te dun.
Zodra de aardappel en wortel bijna gaar zijn, voeg je de prei toe en kook nog ongeveer 5 minuten mee.
Bak de spekjes ondertussen krokant in een grote bakpan. Giet de aardappel, wortel en prei af en stamp ze grof met een aardappelstamper.
Roer de gebakken spekjes erdoor en maak smeuïg met een klont boter en een scheut melk. Breng de prei stamppot op smaak met peper en zout. Bestrooi met een flinke snuf nootmuskaat. Eet smakelijk!
Wat is lekker bij een prei stamppot?
Serveer bijvoorbeeld met een rookworst en mosterd of piccalilly.
Welke aardappel kies je voor stamppot?
Er bestaan vastkokende, iets kruimige en kruimige aardappelen. De kruimige aardappel is het beste voor een stamppot of puree.
Je kunt van vastkokende aardappelen ook een stamppot of puree maken, maar deze zal veel steviger worden omdat de aardappel minder uit elkaar zal vallen. Dit maakt een stamppot of puree van vastkokende aardappelen iets minder lekker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.