Ohmydish.nl


Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Winters weer vraagt om stamppot! Maak eens rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes, lekker met en zonder spekjes. Staat binnen een half uur op tafel.

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 125 gram rucola
  • 180 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 200 gram spekjes
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut melk
  • handvol geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • eventueel: sla centrifuge
  • kleine bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rucola-stamppot-met-zongedroogde-tomaatjes


Einde van de maand en we doen weer mee met de foodblogswap. Dit keer mochten we een recept uitzoeken van Stephanie, zij plaatste al eerder een artikel over onze keuken. Onze zelf geplaatste keuken in ons eerste koophuis in Nederland, waar we afscheid van hebben genomen om te emigreren naar Frankrijk. Ook hier in Zuid-Frankrijk wordt het in de winter wel eens koud, dus daarom maakte ik Stephanie's rucola stamppot en gaf er een twist aan door een paar extra ingrediënten toe te voegen. Heerlijk!

Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappels gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel stukken.

Bak ondertussen de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de zongedroogde tomaatjes kleiner en bewaar de olie. Was eventueel de rucola indien nodig en verwijder het overtollige water. Wij vinden het altijd lekkerder om de grote steeltjes te verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk.

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes afmaken -- 10 minuten

Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Roer er dan een scheut melk, een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaatjes, spekjes inclusief het bakvet, mosterd en paprika poeder doorheen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en een handvol geraspte kaas.

Roer als laatste de rucola erdoor, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.