Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Winters weer vraagt om stamppot! Maak eens rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes, lekker met en zonder spekjes. Staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten
4 personen
Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes ingrediënten

Recept rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 30-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappels gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel stukken.

Bak ondertussen de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de zongedroogde tomaatjes kleiner en bewaar de olie. Was eventueel de rucola indien nodig en verwijder het overtollige water. 

Wij vinden het altijd lekkerder om de grote steeltjes te verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk. 

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes
Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes afmaken – 10 minuten

Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Roer er dan een scheut melk, een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaatjes, spekjes inclusief het bakvet, mosterd en paprika poeder doorheen.

Breng de stamppot op smaak met peper en zout en een handvol geraspte kaas. Roer als laatste de rucola erdoor, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

49 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
740.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
90.32 g
17.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.51 g
10.38 g
Eiwitten
31.16 g
Vezels
16.15 g
Natrium
1504.33 mg
Mineralen
Ijzer
7.46 mg
Calcium
264.65 mg
Magnesium
180.21 mg
Kalium
180.21 mg
Fosfor
393.85 mg
Koper
1.28 mg
Zink
3.36 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
7.97 µg
Vitamines
Vitamine C
56.11 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
25.91 mg
Vitamine B1
0.62 mg
Vitamine B2
0.62 mg
Vitamine B6
2.62 mg
Vitamine B12
1.06 µg
Foliumzuur
58.34 µg
Vitamine E
2.15 mg
Vitamine K
38.64 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.