Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

(46)

Winters weer vraagt om stamppot! Maak eens rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes, lekker met en zonder spekjes. Staat binnen een half uur op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten


  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 125 gram rucola
  • 180 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 200 gram spekjes
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut melk
  • handvol geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • eventueel: sla centrifuge
  • kleine bakpan
  • houten lepel

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rucola-stamppot-met-zongedroogde-tomaatjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de aardappels gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel stukken.

Bak ondertussen de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de zongedroogde tomaatjes kleiner en bewaar de olie. Was eventueel de rucola indien nodig en verwijder het overtollige water. 

Wij vinden het altijd lekkerder om de grote steeltjes te verwijderen, maar dit is niet noodzakelijk. 

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes
Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes afmaken -- 10 minuten

Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Roer er dan een scheut melk, een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaatjes, spekjes inclusief het bakvet, mosterd en paprika poeder doorheen.

Breng de stamppot op smaak met peper en zout en een handvol geraspte kaas. Roer als laatste de rucola erdoor, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-08-2023


Waardeer dit recept!
46 stemmen

0 reacties op Rucola stamppot met zongedroogde tomaatjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.