Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-stamppot
Schil de aardappels en pastinaak en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul met water en zout. Breng aan de kook en pel ondertussen de knoflook en sjalot.
Snijd de knoflooktenen fijn en de sjalot in ringen en zet opzij. Zet het vuur van de aardappels en pastinaak laag zodra het water kookt. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes.
Was de romaine sla en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. Snijd de sla dan in fijne reepjes en zet opzij.
Verhit een beetje boter in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot, voeg na een minuut de champignon plakjes toe en bak dit enkele minuten. Voeg de knoflook toe en blus af met rode wijn.
Laat de rode wijn inkoken tot ongeveer de helft. Giet de aardappels en pastinaak af en gebruik een stamper om deze grof te pureren.
Roer de fijngesneden romaine sla erdoor en maak de stamppot smeuïg met boter en melk. Breng de stamppot en champignonsaus op smaak met peper en zout.
Serveer eventueel met een extra stukje vlees voor een niet-vegetarische versie. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.