Parmentier met gehakt en pompoen
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Parmentier met gehakt en pompoen

Parmentier met gehakt en pompoen is een ovenschotel uit de Franse keuken die perfect past bij de herfst en winter. De klassieke versie is zonder pompoen.

1 uur 15 minuten
4 personen
Recept parmentier met gehakt en pompoen
Parmentier met gehakt en pompoen ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappels gaar in een middelgrote pan, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort aardappels en grootte van de stukken.

Schil ondertussen de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in stukken. Kook de pompoen in water tot deze zacht is, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Schil dan ook de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en wortel enkele minuten. 

Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. 

Parmentier met gehakt en pompoen
Parmentier met gehakt en pompoen

Parmentier met gehakt en pompoen afmaken – 45 minuten

Giet de pompoen af en pureer deze dan, dit kun je doen met een staafmixer of wrijf de pompoen door een fijne zeef.

Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout en zorg dat deze zo droog mogelijk is. Verdeel de pompoenpuree over het gehaktmengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Giet de aardappels af en pureer deze dan ook, maak de puree smeuïg met een beetje roomboter, melk en room. Breng deze vervolgens op smaak met peper, zout, een snuf nootmuskaat en een handvol geraspte kaas.

Verdeel de aardappelpuree dan ook over de ovenschaal en verdeel een beetje geraspte kaas bovenop. Bak de parmentier in de oven voor ongeveer een half uur, of tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Parmentier met gehakt en pompoen"
Joyce Zwaan zegt op 11-02-2019
Deze Parmentier van het weekend gemaakt als testreceptje. Nou, dat is dus een blijvertje. :) Heerlijk! Ik heb alleen de laatste 3/4 minuten van de oventijd de grill aangezet dan komt er nog een lekker knapperig korstje op.
Ohmydish zegt op 11-02-2019
Dankje Joyce! Fijn dat jullie ervan genoten hebben, onze oven heeft zonder grill functie aan te zetten al een krokant korstje gegeven aan deze ovenschotel. Altijd lekker zo'n krokantje, ben er ook altijd fan van :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.