Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm! Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-02-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolstamppot
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen en voeg deze dan na ongeveer 10 minuten bij de aardappels. Als je deze bij het begin al toe zult voegen, zal de zuurkool kapot gekookt worden.
Bak de spekjes mooi krokant in de middelgrote bakpan. Giet de aardappels en zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper.
Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk. Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt.
Roer de spekjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met mosterd en rookworst. Smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.