Gerechtsoort: pittig

95 Recepten

 


Taco's met kip tinga

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Soft taco's met kip tinga zijn een makkelijk en overheerlijk authentiek Mexicaans gerecht van maïs tortilla's en kip in een pittige tomatensaus. Door de zure room, limoen en avocado perfect in balans.


Tawa kolambi - Pittige garnalen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze pittige garnalen zijn razend populair in India en worden behalve tawa kolambi ook wel kolambi masala genoemd. Kruidige garnalen uit de wok met een heerlijke marinade.


Terong balado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Terong balado is een Indonesisch gerecht met aubergines in een pittige saus. Extra smaakvol met een zelfgemaakte boemboe, citroengras en limoen. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst.


Papaya salade - Som tam

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Thaise papaya salade, ofwel som tam (som tum), is knapperig en een tikkeltje pittig. Een populaire en heerlijke salade die gemaakt wordt in een vijzel (pok pok).


Sambal goreng tempeh kering

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Tempeh is ideaal als je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Het is niet alleen gezond, maar deze sticky tempeh ofwel Indonesische sambal goreng tempeh is ook nog eens super lekker!


Thaise groene curry

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een Thaise groene curry is een ontzettend smaakvolle curry met verse groenten en kip. Een tikkeltje pittig, fris door de limoen en heerlijk zacht door de kokosmelk.


Panang curry met kip

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Een panang curry met kip is minstens net zo lekker als de klassieker met biefstuk. Een heerlijke Thaise milde curry met kokos en paprika die binnen een kwartier op tafel staat.


Bloody mary

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een Bloody Mary is een lekkere en hartige cocktail op basis van tomatensap, wodka en tabasco. Geserveerd in een long drink glas en met een selderijstengel.


Zelf harissa maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.


Acar ketimun

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.


Sriracha mayonaise

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heel simpel recept voor Sriracha mayonaise die je zelf op smaak kan brengen. Lekker voor bij veel verschillende gerechten, en zó gemaakt!


Panang curry

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Een Panang curry is een Thaise milde curry met veel kokos en limoen. Snel klaar en daarom een perfecte doordeweekse maaltijd.


Mapo tofu

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze mapo tofu is een echte klassieker uit de Sichuanese keuken (Chinese provincie). Een pittige saus met heerlijke tofu en gehakt.


Tamales

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Tamales bestaan uit een maïsdeegrol en een vulling waarbij keuze is uit vlees, groenten, kaas en meer. Een traditioneel gerecht uit Latijns-Amerika.


Zelf vlammetjes maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Deze heerlijke pittige snack is heerlijk krokant en snel klaar. Zelf vlammetjes maken is makkelijker dan je zou denken, met een kruidige gehaktvulling.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.