Zelf vlammetjes maken

(33)

Deze heerlijke pittige snack is heerlijk krokant en snel klaar. Zelf vlammetjes maken is makkelijker dan je zou denken, met een kruidige gehaktvulling.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 63 calorieën p.p.
Zelf vlammetjes maken

Ingrediënten


  • ongeveer 13 loempiavellen
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel bloem
  • peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • kom met keukenpapier

Zelf vlammetjes maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 63 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-vlammetjes-maken


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rode peper fijn.

Verhit een beetje olie in een bakpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Bak dan ook de sambal, korianderzaad, zoete ketjap en een eetlepel bloem nog even mee. Breng de vulling op smaak met peper. Laat de vulling volledig afkoelen.

Zelf vlammetjes maken
Zelf vlammetjes maken

Vlammetjes afmaken – 30 minuten

Snijd een groot loempiavel in 4 gelijke kleine vierkantjes. Herhaal dit zodat je ongeveer 50 kleine vierkantjes hebt.

Leg het vierkantje met de punt naar beneden voor je. Schep een theelepel gehakt in het midden en vouw de punt naar boven.

Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 1)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 1)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 2)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 2)

Vouw de zijkanten naar binnen en plak het loempiavel dicht met een beetje water.

Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 3)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 3)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 4)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 4)

Druk het vlammetje plat, zodat het eruit ziet als een envelopje.

Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 5)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 5)

Je kunt ze nu direct frituren, of vries ze in om ze later pas te frituren. Als je ze gaat invriezen, kun je deze het beste op een stuk bakpapier (op een bord) leggen. Zodra ze bevroren zijn, kun je deze los in een hersluitbare zak doen. Zo kun je er makkelijker net zoveel frituren als je wilt en plakken ze niet aan elkaar.

Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
33 stemmen

Zelf vlammetjes maken: Veel gestelde vragen

Waar kan ik loempiavellen kopen?

Loempiavellen kun je bij de meeste supermarkten kopen, maar ook bij de toko hebben ze verschillende maten.

Waarom zijn kant-en-klaar vlammetjes oranje?

De loempiavellen worden - in de fabriek - gekleurd om zijn kenmerkende uiterlijk te krijgen.

Welke soort pepers kan ik het beste gebruiken voor vlammetjes?

Wij gebruikten voor deze vlammetjes rawit pepertjes, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Maak de vulling dan altijd net iets pittiger, na het frituren verliest deze net iets van zijn smaak.

0 reacties op Zelf vlammetjes maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.