Zelf vlammetjes maken
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf vlammetjes maken

Deze heerlijke pittige snack is heerlijk krokant en snel klaar. Zelf vlammetjes maken is makkelijker dan je zou denken, met een kruidige gehaktvulling.

45 minuten
8 personen
Zelf vlammetjes maken ingrediënten

Recept zelf vlammetjes maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rode peper fijn.

Verhit een beetje olie in een bakpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Bak dan ook de sambal, korianderzaad, zoete ketjap en een eetlepel bloem nog even mee. Breng de vulling op smaak met peper. Laat de vulling volledig afkoelen.

Zelf vlammetjes maken
Zelf vlammetjes maken

Vlammetjes afmaken – 30 minuten

Snijd een groot loempiavel in 4 gelijke kleine vierkantjes. Herhaal dit zodat je ongeveer 50 kleine vierkantjes hebt.

Leg het vierkantje met de punt naar beneden voor je. Schep een theelepel gehakt in het midden en vouw de punt naar boven.

Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 1)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 1)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 2)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 2)

Vouw de zijkanten naar binnen en plak het loempiavel dicht met een beetje water.

Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 3)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 3)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 4)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 4)

Druk het vlammetje plat, zodat het eruit ziet als een envelopje.

Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 5)
Vouwen van de zelfgemaakte vlammetjes (stap 5)

Je kunt ze nu direct frituren, of vries ze in om ze later pas te frituren. Als je ze gaat invriezen, kun je deze het beste op een stuk bakpapier (op een bord) leggen. Zodra ze bevroren zijn, kun je deze los in een hersluitbare zak doen. Zo kun je er makkelijker net zoveel frituren als je wilt en plakken ze niet aan elkaar.

Geniet ervan!

Tips!

Waar kan ik loempiavellen kopen?

Loempiavellen kun je bij de meeste supermarkten kopen, maar ook bij de toko hebben ze verschillende maten.

Waarom zijn kant-en-klaar vlammetjes oranje?

De loempiavellen worden - in de fabriek - gekleurd om zijn kenmerkende uiterlijk te krijgen.

Welke soort pepers kan ik het beste gebruiken voor vlammetjes?

Wij gebruikten voor deze vlammetjes rawit pepertjes, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Maak de vulling dan altijd net iets pittiger, na het frituren verliest deze net iets van zijn smaak.

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
148.54 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.32 g
6.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.55 g
3.73 g
Eiwitten
10.69 g
Vezels
0.34 g
Natrium
298.38 mg
Mineralen
Ijzer
0.61 mg
Calcium
16.43 mg
Magnesium
14.13 mg
Kalium
14.13 mg
Fosfor
99.41 mg
Koper
0.03 mg
Zink
2.47 mg
Jodium
0.03 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
18.79 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
2.08 µg
Vitamine E
0.02 mg
Vitamine K
1.17 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf vlammetjes maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.