Deze heerlijke pittige snack is heerlijk krokant en snel klaar. Zelf vlammetjes maken is makkelijker dan je zou denken, met een kruidige gehaktvulling.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-08-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de rode peper fijn.
Verhit een beetje olie in een bakpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Bak dan ook de sambal, korianderzaad, zoete ketjap en een eetlepel bloem nog even mee. Breng de vulling op smaak met peper. Laat de vulling volledig afkoelen.
Snijd een groot loempiavel in 4 gelijke kleine vierkantjes. Herhaal dit zodat je ongeveer 50 kleine vierkantjes hebt.
Leg het vierkantje met de punt naar beneden voor je. Schep een theelepel gehakt in het midden en vouw de punt naar boven.
Vouw de zijkanten naar binnen en plak het loempiavel dicht met een beetje water.
Druk het vlammetje plat, zodat het eruit ziet als een envelopje.
Je kunt ze nu direct frituren, of vries ze in om ze later pas te frituren. Als je ze gaat invriezen, kun je deze het beste op een stuk bakpapier (op een bord) leggen. Zodra ze bevroren zijn, kun je deze los in een hersluitbare zak doen. Zo kun je er makkelijker net zoveel frituren als je wilt en plakken ze niet aan elkaar.
Geniet ervan!
Waar kan ik loempiavellen kopen?
Loempiavellen kun je bij de meeste supermarkten kopen, maar ook bij de toko hebben ze verschillende maten.
Waarom zijn kant-en-klaar vlammetjes oranje?
De loempiavellen worden - in de fabriek - gekleurd om zijn kenmerkende uiterlijk te krijgen.
Welke soort pepers kan ik het beste gebruiken voor vlammetjes?
Wij gebruikten voor deze vlammetjes rawit pepertjes, maar je kunt ook andere soorten gebruiken. Maak de vulling dan altijd net iets pittiger, na het frituren verliest deze net iets van zijn smaak.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.