Pittige worst met rijst
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pittige worst met rijst

Deze pittige worst met rijst is geïnspireerd door Gordon Ramsay. Een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten.

45 minuten
4 personen
Pittige worst met rijst ingrediënten

Recept pittige worst met rijst

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. 

Verwijder eventueel zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof. 

Als je worsten gebruikt haal je deze uit het vel, je kunt eventueel ook worstenvulling of gehakt gebruiken.

Pittige worst met rijst
Pittige worst met rijst

Pittige worst met rijst afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een diepe bakpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit enkele minuten langer. Bak dan ook de paprika, champignons en eventueel rode peper mee.

Voeg de gerookte paprikapoeder toe samen met de rijst en stukken tomaat. Bak het geheel nog enkele minuten langer en schenk er dan de witte wijn bij. Roer en laat de rijst de witte wijn volledig opnemen op middellaag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij en laat de rijst gaar worden. Roer af en toe. Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringen en hak de peterselie fijn.

Zodra de rijst bijna volledig gaar is roer je de bosui en peterselie erdoor en kook nog zachtjes tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
635.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.03 g
5.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
42.64 g
15.53 g
Eiwitten
36.33 g
Vezels
4.63 g
Natrium
2696.71 mg
Mineralen
Ijzer
5.56 mg
Calcium
95.99 mg
Magnesium
62.72 mg
Kalium
62.72 mg
Fosfor
483.48 mg
Koper
0.39 mg
Zink
4.68 mg
Jodium
6.82 µg
Selenium
25.13 µg
Vitamines
Vitamine C
91.63 mg
Vitamine D
1.25 mg
Vitamine A
112.92 mg
Vitamine B1
0.87 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
0.89 mg
Vitamine B12
3.13 µg
Foliumzuur
65.54 µg
Vitamine E
2.36 mg
Vitamine K
41.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pittige worst met rijst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.