Deze pittige worst met rijst is geïnspireerd door Gordon Ramsay. Een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes.
Verwijder eventueel zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof.
Als je worsten gebruikt haal je deze uit het vel, je kunt eventueel ook worstenvulling of gehakt gebruiken.
Verhit olijfolie in een diepe bakpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit enkele minuten langer. Bak dan ook de paprika, champignons en eventueel rode peper mee.
Voeg de gerookte paprikapoeder toe samen met de rijst en stukken tomaat. Bak het geheel nog enkele minuten langer en schenk er dan de witte wijn bij. Roer en laat de rijst de witte wijn volledig opnemen op middellaag vuur.
Schenk de kippenbouillon erbij en laat de rijst gaar worden. Roer af en toe. Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
Zodra de rijst bijna volledig gaar is roer je de bosui en peterselie erdoor en kook nog zachtjes tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.