Ohmydish.nl


Pittige worst met rijst

Deze pittige worst met rijst is geïnspireerd door Gordon Ramsay. Een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten.

Pittige worst met rijst
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pittige worst met rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram pittige worsten (of worstenvlees of varkensgehakt)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 paprika - ik gebruikte een halve gele en halve groene paprika
  • handvol champignons
  • optioneel: ½ rode chili peper
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 gram rijst
  • 500 ml kippenbouilllon
  • 2 bosuien
  • 2 tomaten
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie
Pittige worst met rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote diepe bakpan
  • houten lepel

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-worst-met-rijst


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. 

Verwijder eventueel zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof. 

Als je worsten gebruikt haal je deze uit het vel, je kunt eventueel ook worstenvulling of gehakt gebruiken.

Pittige worst met rijst
Pittige worst met rijst

Pittige worst met rijst afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een diepe bakpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit enkele minuten langer. Bak dan ook de paprika, champignons en eventueel rode peper mee.

Voeg de gerookte paprikapoeder toe samen met de rijst en stukken tomaat. Bak het geheel nog enkele minuten langer en schenk er dan de witte wijn bij. Roer en laat de rijst de witte wijn volledig opnemen op middellaag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij en laat de rijst gaar worden. Roer af en toe. Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringen en hak de peterselie fijn.

Zodra de rijst bijna volledig gaar is roer je de bosui en peterselie erdoor en kook nog zachtjes tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
13 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Parijse appelflan
Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.