Pittige worst met rijst

(27)

Deze pittige worst met rijst is geïnspireerd door Gordon Ramsay. Een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht boordevol groenten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-08-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pittige worst met rijst

Ingrediënten


  • 500 gram pittige worsten (of worstenvlees of varkensgehakt)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 paprika - ik gebruikte een halve gele en halve groene paprika
  • handvol champignons
  • optioneel: ½ rode chili peper
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 gram rijst
  • 500 ml kippenbouilllon
  • 2 bosuien
  • 2 tomaten
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • grote diepe bakpan
  • houten lepel

Pittige worst met rijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-worst-met-rijst


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. 

Verwijder eventueel zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof. 

Als je worsten gebruikt haal je deze uit het vel, je kunt eventueel ook worstenvulling of gehakt gebruiken.

Pittige worst met rijst
Pittige worst met rijst

Pittige worst met rijst afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een diepe bakpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit enkele minuten langer. Bak dan ook de paprika, champignons en eventueel rode peper mee.

Voeg de gerookte paprikapoeder toe samen met de rijst en stukken tomaat. Bak het geheel nog enkele minuten langer en schenk er dan de witte wijn bij. Roer en laat de rijst de witte wijn volledig opnemen op middellaag vuur.

Schenk de kippenbouillon erbij en laat de rijst gaar worden. Roer af en toe. Snijd ondertussen de bosuien in dunne ringen en hak de peterselie fijn.

Zodra de rijst bijna volledig gaar is roer je de bosui en peterselie erdoor en kook nog zachtjes tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-08-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Pittige worst met rijst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.