Bloody mary

(1)

Een Bloody Mary is een lekkere en hartige cocktail op basis van tomatensap, wodka en tabasco. Geserveerd in een long drink glas en met een selderijstengel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-03-2022

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 200 calorieën p.p.
Bloody mary

Ingrediënten


  • 45 ml wodka
  • 90 ml tomatensap
  • 8 druppels Worcestershiresaus
  • 3 druppels Tabasco
  • ½ theelepel mierikswortel
  • 1 citroen
  • Snuf zwarte peper
  • Snufje zout
  • Selderijstengel
  • Ijsblokjes

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Barmaatje
  • 2 x long drink glas

Bloody mary Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 200 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloody-mary


Een Bloody Mary maken – 5 minuten

Voeg 3 druppels Tabasco toe aan een long drink glas samen met een flinke snuf zwarte peper, 8 druppels Worcestershiresaus, een snuf zout en een ½ theelepel mierikswortel.

Voeg 45 ml wodka toe aan het glas en giet er ongeveer 90 ml tomatensap aan toe. Vul het glas halverwege met ijsblokjes.

Bloody mary
Bloody mary

Gebruik een tweede longdrinkglas van dezelfde grootte en giet de inhoud van het glas in het andere glas. Herhaal dit een 4 - 5 keer, of totdat de Bloody Mary goed gemengd is.

Vul het glas tot de rand met ijsblokjes en vul met wat extra tomatensap. Een klassieke manier om een Bloody Mary te garneren is met een selderijstengel.

Snijd een partje van een citroen af en leg deze over de rand van het glas heen. Geniet van deze simpele Bloody Mary!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-03-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

Bloody mary: Veel gestelde vragen

Helpt een Bloody Mary tegen een kater?

De Bloody Mary cocktail staat bekend als een anti-kater drankje. Heb je een avond flink doorgezakt, dan wil je de dag erna beginnen met een Bloody Mary en een uitsmijter. Er zijn mensen die erbij zweren, maar de meningen zijn verdeeld.

Wat voor garnering kan ik bij een Bloody Mary maken?

De meeste voorkomende en klassieke garnering is toch wel een selderijstengel. Voor sommigen kan het niet gek genoeg, zo zijn er Bloody Mary's die geserveerd worden met hartige garneringen zoals augurkjes, olijven en snoeptomaatjes. Maar het internet staat ook vol met garneringen waar het bijna niet meer om de Bloody Mary gaat. Denk aan een hele gefrituurde kip, complete pizza's of hamburgers.

Waar komt de Bloody Mary vandaan?

De oorsprong van de Bloody Mary is terug te vinden in een bar in New York (Harry's). In 1920 heeft Fernand Petiot (een jonge bartender) dit drankje ontwikkeld op basis van een bekende combinatie van wodka en tomatensap.

0 reacties op Bloody mary

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.