Sambal goreng tempeh kering
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sambal goreng tempeh kering veganistisch

Tempeh is ideaal als je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Het is niet alleen gezond, maar deze sticky tempeh ofwel Indonesische sambal goreng tempeh is ook nog eens super lekker!

30 minuten
4 personen
Sambal goreng tempeh kering ingrediënten

Recept sambal goreng tempeh kering

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de tempeh in plakken en vervolgens in reepjes. Rasp en snijd de palmsuiker eventueel fijner zodat deze beter zal oplossen.

Verse tempeh
Verse tempeh

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Gebruik een vijzel of kleine blender om een boemboe te maken van de ui, knoflook, sambal oelek, laos, een snuf zout en een eetlepel olie. Pureer tot een glad mengsel.

Sambal goreng tempeh kering
Sambal goreng tempeh kering

Sambal goreng tempeh afmaken – 20 minuten

Verhit een laag olie in een wok en frituur de reepjes tempeh tot deze mooi goudbruin en krokant zijn. Je kunt ze het beste in delen frituren en verplaats ze dan naar een kom bekleed met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Haal de meeste olie uit de wok en fruit de boemboe enkele minuten in de overgebleven olie. Voeg de reepjes gefrituurde tempeh terug aan de wok en roer goed door.

Schenk 5 eetlepels ketjap erbij samen met de palmsuiker. Roer alles goed door elkaar zodat alle tempeh bedekt is met de sticky saus.

Serveer de sticky tempeh als onderdeel van een rijsttafel, of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is tempeh?

Sojabonen worden na het weken en koken gefermenteerd onder invloed van de schimmel Rhizopus oligosporus

Wat is het verschil tussen tofu en tempeh?

Door de schimmel die gebruikt wordt bij de fermentatie verkrijgt de tempeh zijn vaste vorm. Je herkent de hele sojabonen erin en daarom is tempeh steviger dan tofu. 

Tofu wordt echter gemaakt van sojamelk, het bestaat uit de vaste delen die overblijven uit de sojamelk vergelijkbaar met het maken van kaas.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
301.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.09 g
22.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.29 g
2.01 g
Eiwitten
14.06 g
Vezels
5.81 g
Natrium
1935.17 mg
Mineralen
Ijzer
4.14 mg
Calcium
148.49 mg
Magnesium
100.81 mg
Kalium
100.81 mg
Fosfor
242.08 mg
Koper
0.69 mg
Zink
1.91 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
23.88 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1.91 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.07 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
58.12 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
2.87 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sambal goreng tempeh kering"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.