Soft taco's met kip tinga zijn een makkelijk en overheerlijk authentiek Mexicaans gerecht van maïs tortilla's en kip in een pittige tomatensaus. Door de zure room, limoen en avocado perfect in balans.
Een ultieme nacho ovenschotel met gehakt is de perfecte snack, maar door het toevoegen van bonen, paprika en meer ook erg lekker als avondeten. Heerlijk gekruid en romig met zure room en avocado.
Zoetzure komkommer inmaken is niet moeilijk en kan al met een paar ingrediënten. Extra lekker met een beetje pit van een rood pepertje, maar dit kun je eventueel ook weglaten.
Zelf chimichurri maken is leuk en makkelijk om te doen. Chimichurri saus is een perfecte smaakmaker tijdens een barbecue, over je tortilla's en nog veel meer. Een smaakvolle, hartige en lichtpittige saus.
Een heerlijke mango chutney met maar 5 ingrediënten die bomvol smaak zit. Een heerlijk licht zoete mango chutney met een beetje pit die niet mag ontbreken bij je volgende Indiase maaltijd.
De smaken van een Indonesische rendang, maar dan gemaakt van jackfruit. Deze vegetarische rendang is ook nog een vegan, met een heerlijke zelfgemaakte boemboe.
De sajoer boontjes zijn veruit de bekendste groentesoort uit de Indonesische keuken. Deze sajoer tumis boontjes zijn net iets anders, misschien zelfs nog wel lekkerder!
Een citroen chutney heeft even tijd nodig om op smaak te komen, maar dat is het helemaal waard voor de citroenliefhebber. De overige papadum dips zijn wel snel klaar en zijn net zo lekker!
Terong balado is een Indonesisch gerecht met aubergines in een pittige saus. Extra smaakvol met een zelfgemaakte boemboe, citroengras en limoen. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst.
Een Thaise papaya salade, ofwel som tam (som tum), is knapperig en een tikkeltje pittig. Een populaire en heerlijke salade die gemaakt wordt in een vijzel (pok pok).
Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.
Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.
Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.
Tamales bestaan uit een maïsdeegrol en een vulling waarbij keuze is uit vlees, groenten, kaas en meer. Een traditioneel gerecht uit Latijns-Amerika.
Deze gemarineerde courgette van de barbecue heeft een heerlijke extra toevoeging van feta en nootjes om het nóg lekkerder te maken!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.