Gerechtsoort: oven

354 Recepten

 


Krokante bloemkool nuggets

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze krokante bloemkool nuggets hebben een dikke paneerlaag die super krokant is. Heerlijke bloemkool uit de oven die makkelijk te maken is met kruiden en een romige yoghurt dipsaus.


Pompoen uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.


Koolrabi ovenschotel

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een heerlijke koolrabi ovenschotel met aardappel, spekjes, prei en meer. De walnoten geven de ovenschotel een perfecte textuur en geven het gerecht een herfstig tintje.


Vegetarische traybake

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een vegetarische traybake is een makkelijke doordeweekse maaltijd, want de oven doet het werk. Deze traybake met halloumi is extra lekker met pesto, knoflook en broccoli.


Spaghettipompoen bereiden doe je zo

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een spaghettipompoen bereiden is makkelijker dan je misschien zou denken en is een heerlijk alternatief voor spaghetti of andere pasta. Heerlijk met een pastasaus of een klontje boter en knoflook.


Aardpeer uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Aardpeer uit de oven is een makkelijk en gezond bijgerecht welke niet heel bekend is. Een ouderwetse groentesoort met een lichtzoete smaak die iets weg heeft van artisjok.


Bietenchips maken

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zelf bietenchips maken doe je met weinig moeite voor een heerlijk verantwoord tussendoortje. Deze flinterdunne bieten zijn gemaakt in de oven waardoor deze prachtige rode chippies ook nog eens extra gezond zijn.


Provençaalse groentenschotel

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze Provençaalse groentenschotel uit de oven maak je met de lekkerste groenten, aardappelen en kruiden. Een makkelijke ovenschotel bomvol kleurrijke groenten.


Traybake met kippendijen en limabonen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een traybake met kippendijen en limabonen is een vullende doordeweekse maaltijd. Makkelijk om te maken waarbij alles op één bakplaat de oven in gaat.


Giouvetsi

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Giouvetsi (youvetsi) is een Griekse ovenschotel met stoofvlees en kritharaki, een Griekse pasta die iets weg heeft van de bekende orzo. Extra lekker met feta en een smaakvolle tomatensaus.


Rode kool ovenschotel met gehakt

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze rode kool ovenschotel met gehakt is extra lekker met een krokant laagje. Een heerlijke winterse maaltijd van rode kool met appeltjes, kruidig gehakt en aardappelpuree.


Porchetta

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Porchetta is een heerlijke rollade van buikspek, een Italiaanse klassieker met mals varkensvlees en een krokante zwoerd (crackling). Een heerlijk pronkstuk tijdens het diner of de feestdagen.


Fricandeau

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zelf een malse fricandeau braden is makkelijk dan je zou denken. Een heerlijke varkensfricandeau uit de oven met o.a. mosterd en tijm.


Dorade uit de oven

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze dorade uit de oven is extra lekker met een marinade van o.a. knoflook, kurkuma en citroen. Dorade royal is een makkelijk te bereiden vis, heerlijk met aardappeltjes en tomaat.


Broodje pom

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Surinaamse pom is een ovenschotel met pomtayer, kip en de lekkerste saus. Maak eens een populair broodje pom, extra lekker met zuurgoed en sambal.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.