Dorade uit de oven
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Dorade uit de oven

Deze dorade uit de oven is extra lekker met een marinade van o.a. knoflook, kurkuma en citroen. Dorade royal is een makkelijk te bereiden vis, heerlijk met aardappeltjes en tomaat.

1 uur 15 minuten
2 personen
Dorade uit de oven ingrediënten
Recept dorade uit de oven

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-03-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 45 minuten

Maak de vis schoon door de ingewanden en de schubben te verwijderen, je kunt dit eventueel ook door de visboer laten doen. Maak 3 inkepingen aan beide kanten van de vis met een scherp mes.

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk of gebruik een knoflookpers. Meng de knoflook samen met 1 theelepel zout, halve theelepel zwarte peper, halve theelepel komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gember, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.

Besmeer het mengsel over de vis en laat deze minimaal een half uur marineren.

Snijd de overige citroen in dunne schijfjes en zet opzij. Was de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes aardappel over een ovenschaal.

Dorade in de ovenschaal - stap 1
Dorade in de ovenschaal - stap 1

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de aardappelen en leg de dorades samen met de marinade bovenop. Plaats de citroenplakjes in de inkepingen van de vis.

Dorade in de ovenschaal - stap 2
Dorade in de ovenschaal - stap 2

De dorade uit de oven afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius terwijl de vis nog even kan marineren.

Dorade uit de oven
Dorade uit de oven

Bak de dorade mooi gaar in ongeveer een half uur, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de dorades. 

Hak ondertussen een paar takjes peterselie fijn en bestrooi de vis hiermee. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is dorade?

Dorade is een verzamelnaam voor verschillende vissen. Er bestaan veel soorten dorade, zoals zeebrasem, goudbrasem, grijze dorade, dorade rose, dorade royale en zeekarper.

Heeft dorade veel graten?

Een dorade heeft weinig graten, hierdoor is de dorade erg geschikt om in zijn geheel te bereiden.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
666.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
54.11 g
5.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.16 g
4.86 g
Eiwitten
35.38 g
Vezels
9.6 g
Natrium
1313.77 mg
Mineralen
Ijzer
3.55 mg
Calcium
154.37 mg
Magnesium
161.77 mg
Kalium
161.77 mg
Fosfor
492.05 mg
Koper
0.54 mg
Zink
1.89 mg
Jodium
75.21 µg
Selenium
45.14 µg
Vitamines
Vitamine C
80.04 mg
Vitamine D
15 mg
Vitamine A
75.08 mg
Vitamine B1
0.47 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
1.26 mg
Vitamine B12
3 µg
Foliumzuur
55.8 µg
Vitamine E
2.16 mg
Vitamine K
9.58 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Dorade uit de oven"
Ruud Post zegt op 24-02-2024
Wanneer je nu echt jezelf wilt verwennen met een lekker stukje vis! Super lekker. Wij namen er kropje sla erbij.
Ohmydish zegt op 25-02-2024

Bedankt voor je super leuke bericht Ruud, wat heerlijk dat het zo gesmaakt heeft. Fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.