Deze dorade uit de oven is extra lekker met een marinade van o.a. knoflook, kurkuma en citroen. Dorade royal is een makkelijk te bereiden vis, heerlijk met aardappeltjes en tomaat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-03-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de vis schoon door de ingewanden en de schubben te verwijderen, je kunt dit eventueel ook door de visboer laten doen. Maak 3 inkepingen aan beide kanten van de vis met een scherp mes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk of gebruik een knoflookpers. Meng de knoflook samen met 1 theelepel zout, halve theelepel zwarte peper, halve theelepel komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gember, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
Besmeer het mengsel over de vis en laat deze minimaal een half uur marineren.
Snijd de overige citroen in dunne schijfjes en zet opzij. Was de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes aardappel over een ovenschaal.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de aardappelen en leg de dorades samen met de marinade bovenop. Plaats de citroenplakjes in de inkepingen van de vis.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius terwijl de vis nog even kan marineren.
Bak de dorade mooi gaar in ongeveer een half uur, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de dorades.
Hak ondertussen een paar takjes peterselie fijn en bestrooi de vis hiermee. Eet smakelijk!
Wat is dorade?
Dorade is een verzamelnaam voor verschillende vissen. Er bestaan veel soorten dorade, zoals zeebrasem, goudbrasem, grijze dorade, dorade rose, dorade royale en zeekarper.
Heeft dorade veel graten?
Een dorade heeft weinig graten, hierdoor is de dorade erg geschikt om in zijn geheel te bereiden.
Per 1 persoonsportie:
Bedankt voor je super leuke bericht Ruud, wat heerlijk dat het zo gesmaakt heeft. Fijne avond, veel liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.