Een spaghettipompoen bereiden is makkelijker dan je misschien zou denken en is een heerlijk alternatief voor spaghetti of andere pasta. Heerlijk met een pastasaus of een klontje boter en knoflook.
Een spaghettipompoen is een heerlijke pompoensoort, ze zijn er in verschillende kleuren en afmetingen. Een spaghettipompoen bereiden is niet moeilijk en is een goede manier om meer groenten te eten.
Je kunt de spaghettipompoen op 3 manieren bereiden:
Na het bereiden kun je de ‘spaghetti’ uit de pompoen scheppen, of serveer de pompoen in de schil. Je kunt hier bijvoorbeeld een bolognese saus of kip over serveren, net zoals met pasta.
Probeer de slierten eens op te bakken in een klontje boter met knoflook en eventueel verse peterselie. Simpel, snel en ontzettend smaakvol.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-11-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de spaghettipompoen door de helft en verwijder de pitten met een lepel.
Besprenkel de pompoen met een beetje olijfolie, peper en zout. Plaats de spaghettipompoen helften op een bakplaat met de gesneden kant naar beneden.
Bak een spaghettipompoen nooit te lang, aangezien de slierten dan zullen veranderen tot puree.
Bak de pompoen gaar in ongeveer 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en het formaat van de pompoen. Je kunt met een vork controleren of de spaghettipompoen gaar is.
Gebruik 2 vorken om slierten te maken van de pompoen. Je kunt de slierten nu in een kom of op een bord serveren met bijvoorbeeld bolognese saus of serveer de slierten met saus in de schil. Eet smakelijk!
Hoe smaakt een spaghettipompoen?
Een spaghettipompoen is een smaakvolle pompoensoort met slierten, vandaar de naam spaghetti pompoen. De pompoen is lichtzoet, vrij neutraal met een lichte nootachtige smaak.
Hoe bereid ik een spaghettipompoen?
Je kunt de spaghettipompoen op 3 manieren bereiden:
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.