Gerechtsoort: aardappel

201 Recepten

 


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Adana kebab

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Turkse adana kebab zijn heerlijke spiesen gemaakt van gehakt en kruiden, deze lamsspiesen worden in elke streek net iets anders gemaakt. Extra lekker met een salade, knoflooksaus en platbrood.


Traybake met kippendijen en limabonen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een traybake met kippendijen en limabonen is een vullende doordeweekse maaltijd. Makkelijk om te maken waarbij alles op één bakplaat de oven in gaat.


Wortelsoep met aardappel en gember

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze simpele wortelsoep met aardappel en gember zit bomvol smaak en is een vullende soep die ideaal is voor de lunch. Een soep met veel groenten en kruiden.


Vegetarische clam chowder

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

De bekende New England style clam chowder soep, maar dan met champignons voor deze vegetarische clam chowder. Een romige en goed vullende soep met aardappel, kaas en croutons.


Rode kool ovenschotel met gehakt

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze rode kool ovenschotel met gehakt is extra lekker met een krokant laagje. Een heerlijke winterse maaltijd van rode kool met appeltjes, kruidig gehakt en aardappelpuree.


Salade met groene asperges

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een salade met groene asperges, ei en aardappeltjes is een heerlijke lente salade voor een lichte maaltijd. Een groene asperge salade is tevens ook de perfecte lunch salade.


Traybake met gnocchi en chipolata

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een traybake met gnocchi en chipolata staat binnen een half uur op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag. Een bakplaat vol met groenten, pasta en verse rozemarijn.


Cavolo nero risotto

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Deze cavolo nero risotto is een vegetarische risotto met een volle smaak en een prachtige groene kleur. Een heerlijke doordeweekse maaltijd met o.a. palmkool en Parmezaanse kaas.


Güveç - Turkse stoofpot

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Güveç is een heerlijke Turkse stoofpot met o.a. aubergine, paprika en aardappelen. Een makkelijke stoofpot bomvol smaak en het lekkerste met Turkse rijst, yoghurt en sumak.


Dorade uit de oven

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze dorade uit de oven is extra lekker met een marinade van o.a. knoflook, kurkuma en citroen. Dorade royal is een makkelijk te bereiden vis, heerlijk met aardappeltjes en tomaat.


Krulandijvie stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.


Pompoenstamppot

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een pompoenstamppot met gehaktballetjes in een ketjapsaus is een heerlijke doordeweekse maaltijd tijdens een koude herfst- of winterdag. Extra lekker met geroosterde pompoen.


Spinaziestamppot

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een spinaziestamppot met ei zit bomvol groenten en extra lekker met een vleug kerrie. Een simpele stamppot is een ideale winterse maaltijd, om heerlijk bij op te warmen.


Krokante aardappel wedges

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze krokante aardappel wedges zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook lekker als snack met een sausje. Heerlijke krokante en smaakvolle aardappel wedges uit de oven.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.