Een traybake met gnocchi en chipolata staat binnen een half uur op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag. Een bakplaat vol met groenten, pasta en verse rozemarijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder het groen van de venkel en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 cm. Verdeel de broccoli in roosjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel de venkel over een bakplaat en verdeel hier de gnocchi over. Leg de broccoli roosjes tussen de gnocchi en besprenkel het geheel met redelijk veel olijfolie, peper en zout.
Leg de worstjes en takjes rozemarijn ertussen en bak de traybake ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg de trosjes tomaatjes bovenop, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak de traybake nogmaals 5 minuten lang.
De tomaatjes, venkel en het vet uit de worstjes zorgen ervoor dat deze traybake niet droog is, maar je kunt er een sausje bij serveren zoals bijvoorbeeld knoflooksaus. Eet smakelijk!
Kan ik zelfgemaakte gnocchi gebruiken voor een traybake?
Het is beter om kant-en-klare gnocchi te gebruiken voor een traybake, omdat zelfgemaakte gnocchi teveel zal plakken als je deze op elkaar legt op de bakplaat.
Kan ik andere soorten worstjes gebruiken?
Je kunt behalve chipolata worstjes bijvoorbeeld ook merguez worstjes gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.