Traybake met gnocchi en chipolata

(3)

Een traybake met gnocchi en chipolata staat binnen een half uur op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag. Een bakplaat vol met groenten, pasta en verse rozemarijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-02-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Traybake met gnocchi en chipolata

Ingrediënten


  • 600 gram gnocchi
  • 4 chipolataworstjes (met kruiden)
  • 1 venkel
  • 1 kleine broccoli
  • 4 trosjes trostomaatjes
  • olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • bakplaat

Traybake met gnocchi en chipolata Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/traybake-met-gnocchi-en-chipolata


Voorbereiding – 5 minuten

Verwijder het groen van de venkel en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 cm. Verdeel de broccoli in roosjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Traybake met gnocchi en chipolata
Traybake met gnocchi en chipolata

Traybake met gnocchi en chipolata afmaken – 25 minuten

Verdeel de venkel over een bakplaat en verdeel hier de gnocchi over. Leg de broccoli roosjes tussen de gnocchi en besprenkel het geheel met redelijk veel olijfolie, peper en zout.

Leg de worstjes en takjes rozemarijn ertussen en bak de traybake ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg de trosjes tomaatjes bovenop, besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak de traybake nogmaals 5 minuten lang.

De tomaatjes, venkel en het vet uit de worstjes zorgen ervoor dat deze traybake niet droog is, maar je kunt er een sausje bij serveren zoals bijvoorbeeld knoflooksaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-02-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Traybake met gnocchi en chipolata: Veel gestelde vragen

Kan ik zelfgemaakte gnocchi gebruiken voor een traybake?

Het is beter om kant-en-klare gnocchi te gebruiken voor een traybake, omdat zelfgemaakte gnocchi teveel zal plakken als je deze op elkaar legt op de bakplaat.

Kan ik andere soorten worstjes gebruiken?

Je kunt behalve chipolata worstjes bijvoorbeeld ook merguez worstjes gebruiken.

0 reacties op Traybake met gnocchi en chipolata

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.