Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Haal de ricotta alvast uit de koelkast. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook deze ongeveer 20 minuten in gezouten water.
Verwijder ondertussen de harde kern van de krulandijvie en gebruik niet teveel van het buitenste donkergroene blad aangezien de stamppot anders te bitter zal worden.
Was de krulandijvie, verwijder overtollig water met een sla centrifuge en snijd de gewassen krulandijvie fijn.
Hak de hazelnoten grof en was de trostomaatjes. Pel een knoflookteen en snijd deze in vieren. Plaats de trostomaatjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg de stukjes knoflook ertussen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Plaats de trostomaatjes in de oven en rooster deze 5 tot 10 minuten.
Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze fijn te stampen.
Maak de stamppot smeuïg met de ricotta en roer er dan ook de krulandijvie en de stukjes appel doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de krulandijvie stamppot met hazelnoten, geroosterde trostomaatjes en maak af met balsamico crème, eet smakelijk!
Wat is krulandijvie?
Krulandijvie wordt ook wel frisée sla genoemd, want andijvie behoort tot de slasoorten. Het is een grote open krop met gekruld blad, waarvan het binnenste gele blad het lekkerste van smaak is. Het buitenste donkergroene blad is iets bitter van smaak.
Wat is balsamico crème?
Balsamico crème, ofwel balsamico siroop, is een stropige en ingekookte variant van balsamico azijn.
Per 1 persoonsportie:
Dankjewel voor je leuke bericht Janine, fijn om te horen! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.