Krulandijvie stamppot

(3)

Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Krulandijvie stamppot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • halve grote krop krulandijvie (frisée sla)
  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 250 gram ricotta
  • 1 appel
  • peper en zout naar smaak
  • 4 trosjes trostomaatjes
  • 1 knoflookteen
  • balsamicocrème
Krulandijvie stamppot Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • aardappelstamper
  • houten lepel
  • sla centrifuge
  • kleine bakplaat of ovenschaal
  • oven

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krulandijvie-stamppot


Voorbereiding – 30 minuten

Haal de ricotta alvast uit de koelkast. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook deze ongeveer 20 minuten in gezouten water.

Verwijder ondertussen de harde kern van de krulandijvie en gebruik niet teveel van het buitenste donkergroene blad aangezien de stamppot anders te bitter zal worden. 

Was de krulandijvie, verwijder overtollig water met een sla centrifuge en snijd de gewassen krulandijvie fijn.

Hak de hazelnoten grof en was de trostomaatjes. Pel een knoflookteen en snijd deze in vieren. Plaats de trostomaatjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg de stukjes knoflook ertussen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Krulandijvie stamppot
Krulandijvie stamppot

Krulandijvie stamppot – 15 minuten

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Plaats de trostomaatjes in de oven en rooster deze 5 tot 10 minuten.

Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze fijn te stampen.

Maak de stamppot smeuïg met de ricotta en roer er dan ook de krulandijvie en de stukjes appel doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de krulandijvie stamppot met hazelnoten, geroosterde trostomaatjes en maak af met balsamico crème, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

3 stemmen

Krulandijvie stamppot: Veel gestelde vragen

Wat is krulandijvie?

Krulandijvie wordt ook wel frisée sla genoemd, want andijvie behoort tot de slasoorten. Het is een grote open krop met gekruld blad, waarvan het binnenste gele blad het lekkerste van smaak is. Het buitenste donkergroene blad is iets bitter van smaak.

Wat is balsamico crème?

Balsamico crème, ofwel balsamico siroop, is een stropige en ingekookte variant van balsamico azijn. 

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.