Krulandijvie stamppot
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Krulandijvie stamppot vegetarisch

Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.

45 minuten
4 personen
Krulandijvie stamppot ingrediënten

Recept krulandijvie stamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 04-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Haal de ricotta alvast uit de koelkast. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook deze ongeveer 20 minuten in gezouten water.

Verwijder ondertussen de harde kern van de krulandijvie en gebruik niet teveel van het buitenste donkergroene blad aangezien de stamppot anders te bitter zal worden. 

Was de krulandijvie, verwijder overtollig water met een sla centrifuge en snijd de gewassen krulandijvie fijn.

Hak de hazelnoten grof en was de trostomaatjes. Pel een knoflookteen en snijd deze in vieren. Plaats de trostomaatjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg de stukjes knoflook ertussen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Krulandijvie stamppot
Krulandijvie stamppot

Krulandijvie stamppot – 15 minuten

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Plaats de trostomaatjes in de oven en rooster deze 5 tot 10 minuten.

Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze fijn te stampen.

Maak de stamppot smeuïg met de ricotta en roer er dan ook de krulandijvie en de stukjes appel doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de krulandijvie stamppot met hazelnoten, geroosterde trostomaatjes en maak af met balsamico crème, eet smakelijk!

Tips!

Wat is krulandijvie?

Krulandijvie wordt ook wel frisée sla genoemd, want andijvie behoort tot de slasoorten. Het is een grote open krop met gekruld blad, waarvan het binnenste gele blad het lekkerste van smaak is. Het buitenste donkergroene blad is iets bitter van smaak.

Wat is balsamico crème?

Balsamico crème, ofwel balsamico siroop, is een stropige en ingekookte variant van balsamico azijn. 

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
498.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
77.51 g
10.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.77 g
5.42 g
Eiwitten
17.05 g
Vezels
16.48 g
Natrium
443.22 mg
Mineralen
Ijzer
2.86 mg
Calcium
261.47 mg
Magnesium
110.49 mg
Kalium
110.49 mg
Fosfor
447.66 mg
Koper
0.57 mg
Zink
2.43 mg
Jodium
8.67 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
62.21 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.61 mg
Vitamine B1
0.43 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
1.13 mg
Vitamine B12
0.19 µg
Foliumzuur
106.56 µg
Vitamine E
0.74 mg
Vitamine K
12.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Krulandijvie stamppot"
Janine zegt op 15-01-2024
Ontzettend lekker Dank voor dit recept! Het wordt een winters-blijvertje Groeten
Ohmydish zegt op 15-01-2024

Dankjewel voor je leuke bericht Janine, fijn om te horen! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.