Thema: zomer recepten

266 Recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!


Watermeloen ijsthee

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zin in een lekker verfrissend drankje om af te koelen? Dan is deze watermeloen ijsthee zeker wat voor jou. Met verse watermeloen en frisse citroen.


Freddo cappuccino

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een freddo cappuccino wordt ook wel Griekse cappuccino genoemd, ofwel een Griekse koffie met koud melkschuim. Een sterke ijskoffie die je zeker wil proeven!


Zelf limoncello maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Heerlijke zoete en sterke zelfgemaakte limoncello naar Italiaans recept. Met maar 4 ingrediënten en wat geduld maak je zelf je eigen limoncello van frisse citroenen!


Romige rijst met courgette

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (46)

Deze romige rijst met courgette is een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Zacht van smaak en extra lekker met krokant amandelschaafsel.


Gekookte maïskolf

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een gekookte maïskolf is ontzettend makkelijk om te maken. Klaar binnen een kwartier en daardoor een ideaal bijgerecht.


Zoete aardappel van de bbq

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zoete aardappel van de bbq is een super makkelijk bijgerecht. Een zoete aardappel is lekker van smaak en is het lekkerste direct in de kolen.


Fruittaart met slagroom

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze fruittaart met slagroom is een makkelijke feesttaart voor een verjaardag. Leuk om te maken met de kinderen!


Avocado salade met kip

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een avocado salade met kip zit boordevol smaken met o.a. limoen en een vleugje wasabi. Extra lekker met gegrilde kip en gekookte eieren.


Spinaziesalade met tomaat

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een makkelijke en frisse spinaziesalade met tomaat. Extra lekker met feta, olijven en sappige tomaten van het seizoen.


Gevulde paprika van de bbq

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Deze gevulde paprika van de bbq met rode pesto, feta en meer is ontzettend lekker! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarische barbecue.


Regenboog springrolls

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze regenboog springrolls, ofwel summer rolls, zijn een heerlijke vegetarische snack of lunch met veel groenten, sesamzaadjes en een lekkere dipsaus.


Pastasalade met broccoli

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Tijdens warme dagen is een pastasalade met broccoli, komkommer en meer een echte aanrader. Boordevol verse ingrediënten en een makkelijke dressing.


Spaghetti met kokos en limoen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Heerlijk fris en zomers gerecht met spaghetti, gebakken kip, kokosmelk en limoen die voor een heerlijk smaak zorgen.


Broodje speklap van de barbecue

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden!


Geflambeerde bananen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze geflambeerde bananen zijn een perfect dessert, met een heerlijke zoete saus en extra lekker met een bolletje ijs en nootjes.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met parelcouscous, mozzarella en venkel ? Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram parelcouscous
  • 2 venkel knollen
  • 2 zakjes mini mozzarella
  • 6 plakjes rauwe ham
  • flinke handvol snijbonen
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel gladde mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 80 ml zonnebloemolie
  • een paar takjes verse munt
  • klein handjevol pijnboompitten

Bereiding

(14)
1
Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes.
2
Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. 
3
Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. 
4
Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.