Een Strawberry Mojito is een echte zomercocktail met de lekkerste aardbeien, limoen en witte rum. Heerlijk verfrissend en de perfecte cocktail tijdens een warme dag.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-07-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 2 of 3 aardbeien in plakjes. Plaats de overige 3 aardbeien in het glas.
Snijd een plakje van de limoen voor de garnering en snijd een halve limoen in kleine partjes. Plaats de partjes limoen samen met 1 eetlepel (of 2 barlepels) rietsuiker in het glas.
Gebruik een muddler om de limoen en aardbeien te pletten zodat alle smaken goed vrij komen.
Voeg een handvol crushed ijs toe samen met de aardbeien plakjes. Schenk er 40 ml rum en 40 ml bruisend water bij en roer even door met een barlepel.
Maak de strawberry mojito af met een takje munt, een limoenschijfje en een rietje. Geniet ervan!
Maak je een strawberry mojito met rum of wodka?
Een klassieke mojito wordt gemaakt met witte rum.
Wat is een muddler?
Een muddler is een cocktail stamper die van verschillende soorten materiaal gemaakt kan worden, zoals hout, RVS of rubber.
De muddler past perfect in het cocktailglas en wordt gebruik om fruit en kruiden te persen in het glas. Zo komen de aroma's vrij en wordt de cocktail het allerlekkerste.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.