Frisse parelcouscous salade

(15)

Een heerlijke frisse parelcouscous salade met een simpele dressing, kikkererwten, verse kruiden en meer. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lunch salade.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Salades
Frisse parelcouscous salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gram kikkererwten
  • 100 gram feta
  • optioneel: 1 sjalot
  • scheutje olijfolie
  • halve komkommer
  • 3 lente uien
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 1 grote citroen
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • handvol radijsjes
  • handvol amandelschaafsel
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse dille
  • handvol verse munt
Frisse parelcouscous salade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • vergiet
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • lepel
  • citrusrasp en pers

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-parelcouscous-salade


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort parelcouscous die je gebruikt.

Giet de parelcouscous af en roer er een scheutje olijfolie doorheen om te voorkomen dat de couscous gaat plakken. 

Rooster een handvol amandelschaafsel in een kleine droge koekenpan. Verplaats het geroosterde amandelschaafsel vervolgens naar een kleine kom en zet opzij.

Pel het sjalotje en snijd deze in dunne ringen. Fruit de sjalot enkele minuten met een klein beetje olijfolie in de kleine bakpan.

Snijd een halve komkommer in plakjes en de radijsjes in vieren. Snijd de lente uien in dunne ringen.

Frisse parelcouscous salade
Frisse parelcouscous salade

De frisse parelcouscous salade afmaken – 15 minuten

Maak een dressing in een grote kom. Gebruik hiervoor rasp en sap van de citroen. Voeg hier 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels honing aan toe samen met 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten.

Voeg de parelcouscous toe en roer goed met de dressing. Voeg hier dan ook de komkommer, radijsjes en lente ui aan toe. 

Snijd 6 zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe. Spoel 200 gram kikkererwten uit pot af met water en voeg deze ook toe. 

Verdeel de munt, dille en feta in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Breng de salade op smaak met peper en zout en maak af met geroosterd amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

15 stemmen

Frisse parelcouscous salade: Veel gestelde vragen

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is een Israelische couscous en wordt ook wel ‘ptitim’ of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous wordt net zoals couscous gemaakt van grofgemalen durumtarwe.

Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?

Het grootste verschil zit in het formaat, couscous is veel fijner dan de ronde bolletjes parelcouscous.

De smaak is ook anders, couscous is veel neutraler qua smaak dan parelcouscous.

Daarnaast is het voor couscous voldoende om deze te wellen in heet water, terwijl parelcouscous 10 minuten gekookt moet worden in kokend water.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.