Een heerlijke frisse parelcouscous salade met een simpele dressing, kikkererwten, verse kruiden en meer. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lunch salade.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-07-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort parelcouscous die je gebruikt.
Giet de parelcouscous af en roer er een scheutje olijfolie doorheen om te voorkomen dat de couscous gaat plakken.
Rooster een handvol amandelschaafsel in een kleine droge koekenpan. Verplaats het geroosterde amandelschaafsel vervolgens naar een kleine kom en zet opzij.
Pel het sjalotje en snijd deze in dunne ringen. Fruit de sjalot enkele minuten met een klein beetje olijfolie in de kleine bakpan.
Snijd een halve komkommer in plakjes en de radijsjes in vieren. Snijd de lente uien in dunne ringen.
Maak een dressing in een grote kom. Gebruik hiervoor rasp en sap van de citroen. Voeg hier 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels honing aan toe samen met 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten.
Voeg de parelcouscous toe en roer goed met de dressing. Voeg hier dan ook de komkommer, radijsjes en lente ui aan toe.
Snijd 6 zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe. Spoel 200 gram kikkererwten uit pot af met water en voeg deze ook toe.
Verdeel de munt, dille en feta in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Breng de salade op smaak met peper en zout en maak af met geroosterd amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Wat is parelcouscous?
Parelcouscous is een Israelische couscous en wordt ook wel ‘ptitim’ of Jeruzalem couscous genoemd. Parelcouscous wordt net zoals couscous gemaakt van grofgemalen durumtarwe.
Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?
Het grootste verschil zit in het formaat, couscous is veel fijner dan de ronde bolletjes parelcouscous.
De smaak is ook anders, couscous is veel neutraler qua smaak dan parelcouscous.
Daarnaast is het voor couscous voldoende om deze te wellen in heet water, terwijl parelcouscous 10 minuten gekookt moet worden in kokend water.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.