Een mai tai is een heerlijke frisse Tiki cocktail met o.a. rum, limoen, amandel en meer. Een heerlijke zomerse cocktail die er ook nog eens prachtig uit ziet. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mai-tai
Maak eerst de garnering door een stuk ananas af te snijden, maak hier een inkeping in zodat het op de rand van het glas gezet kan worden.
Gebruik eventueel een prikkertje om ananasblad en een cocktailkers aan het stuk ananas te prikken.
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes en schenk hier 30 ml witte rum, 20 ml triple sec, 30 ml limoensap en 20 ml orgeat siroop bij.
Vul een glas met een kleine handvol crushed ijs. Schud de cocktailshaker goed tot de cocktail koud is en schenk deze zonder het ijs in het glas.
Plaats de garnering op de rand van het glas en schenk de bruine rum voorzichtig in het glas. Serveer direct, geniet ervan!
Wat is orgeat siroop?
Orgeat siroop is een zoete siroop op basis van amandelen, suiker en oranjebloesem water (orange blossom water).
Het is o.a. verkrijgbaar van het merk Monin en is ook wel bekend als amandelsiroop.
In welk glas wordt een mai tai geserveerd?
Je kunt een mai tai in een tiki glas serveren, maar meestal wordt de mai tai geserveerd in een tumbler. Dit wordt ook wel een old fashioned glas, whisky glas of rocks glas genoemd.
Waar komt de mai tai vandaan?
Mai tai betekent vrij vertaald naar het Tahitiaans: goed, geweldig, de beste.
Het verhaal gaat echter dat deze cocktail in 1944 in het Trader Vic restaurant in Oakland (VS) voor het eerst werd gemaakt.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.