Een heerlijke en simpele kersen crumble kan het hele jaar door. Maak 'm feestelijk door deze in éénpersoons schaaltjes te serveren met een bolletje vanille ijs.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de ramekins in met boter. Verdeel de kersen over 4 ramekins of 4 andere ovenbestendige kleine schaaltjes.
Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel en een snufje zout in een middelgrote kom.
Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over de kersen en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten of tot de kruimels mooi goudbruin zijn.
Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Serveer bijvoorbeeld met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!
Welke kersen voor een kersen crumble?
Je kunt verschillende soorten kersen gebruiken, zoals verse, uit pot of zelf ingemaakte kersen. Je kunt ook amarena kersen of port kersen gebruiken, of een combinatie van verschillende soorten kersen. Zolang ze maar zonder pit zijn.
Kan ik de hazelnoten vervangen?
Je kunt de hazelnoten eventueel vervangen door amandelen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.