Pannenkoeken met aardbeien

(13)

Heerlijke dunne pannenkoeken met aardbeien is een echt verwenontbijtje. Extra lekker met een zelfgemaakte makkelijke aardbeiensaus en een vleugje vanille.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-02-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 419 calorieën p.p.
Pannenkoeken met aardbeien

Ingrediënten


  • 400 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • 1 eetlepel custardpoeder of 1 theelepel vanille extract
  • boter om mee te bakken
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • optioneel: eetbare viooltjes

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • klein mesje
  • kleine sauspan
  • staafmixer
  • grote bakpan
  • spatel
  • 2 grote borden

Pannenkoeken met aardbeien Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 419 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pannenkoeken-met-aardbeien


Voorbereiding – 15 minuten

Meng het ei samen met de melk tot een glad mengsel. Voeg eventueel custard poeder toe voor een heerlijke smaak. Roer er dan geleidelijk de bloem bij tot een glad beslag.

Maak de aardbeien schoon en plaats 100 gram in een klein sauspannetje en snijd de resterende aardbeien door de helft.

Voeg 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker toe aan het sauspannetje en kook de aardbeien enkele minuten tot ze volledig zacht zijn. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde aardbeiensaus.

Pannenkoeken met aardbei
Pannenkoeken met aardbeien

De pannenkoeken met aardbeien afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Voeg niet teveel boter toe, want dan worden de pannenkoeken te vet en boter kan snel verbranden.

Voeg een soeplepel beslag toe in het midden van de pan en laat deze meteen uitlopen over de gehele pan. Wacht tot de pannenkoek lichtjes bruin is geworden en draai deze dan om. 

Herhaal voor het resterende beslag en houd de pannenkoeken ondertussen warm tussen 2 borden.

Rol de pannenkoeken strak op en leg ze tegen elkaar aan. Verdeel er verse aardbeien en aardbeiensaus over. Garneer eventueel met eetbare viooltjes of andere eetbare bloemen. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-02-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Pannenkoeken met aardbeien: Veel gestelde vragen

Kan ik kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruiken?

Je kunt eventueel een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruiken, maar het maken van pannenkoekenbeslag is heel makkelijk en niet meer moeite dan pannenkoekenmix gebruiken.

Kan ik kant-en-klaar aardbeiensaus gebruiken?

Je kunt eventueel kant-en-klaar aardbeiensaus gebruiken, deze is wel vaak een stuk zoeter dan zelfgemaakte aardbeiensaus.

0 reacties op Pannenkoeken met aardbeien

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.