Pannenkoeken met aardbeien

(8)

Heerlijke dunne pannenkoeken met aardbeien is een echt verwenontbijtje. Extra lekker met een zelfgemaakte makkelijke aardbeiensaus en een vleugje vanille.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 419 calorieën p.p.
Pannenkoeken met aardbeien

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • 1 eetlepel custardpoeder of 1 theelepel vanille extract
  • boter om mee te bakken
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • optioneel: eetbare viooltjes
Pannenkoeken met aardbeien ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • klein mesje
  • kleine sauspan
  • staafmixer
  • grote bakpan
  • spatel
  • 2 grote borden

Bereiden


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 419 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pannenkoeken-met-aardbeien


Voorbereiding – 15 minuten

Meng het ei samen met de melk tot een glad mengsel. Voeg eventueel custard poeder toe voor een heerlijke smaak. Roer er dan geleidelijk de bloem bij tot een glad beslag.

Maak de aardbeien schoon en plaats 100 gram in een klein sauspannetje en snijd de resterende aardbeien door de helft.

Voeg 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker toe aan het sauspannetje en kook de aardbeien enkele minuten tot ze volledig zacht zijn. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde aardbeiensaus.

Pannenkoeken met aardbei
Pannenkoeken met aardbeien

De pannenkoeken met aardbeien afmaken – 15 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Voeg niet teveel boter toe, want dan worden de pannenkoeken te vet en boter kan snel verbranden.

Voeg een soeplepel beslag toe in het midden van de pan en laat deze meteen uitlopen over de gehele pan. Wacht tot de pannenkoek lichtjes bruin is geworden en draai deze dan om. 

Herhaal voor het resterende beslag en houd de pannenkoeken ondertussen warm tussen 2 borden.

Rol de pannenkoeken strak op en leg ze tegen elkaar aan. Verdeel er verse aardbeien en aardbeiensaus over. Garneer eventueel met eetbare viooltjes of andere eetbare bloemen. Serveer direct, eet smakelijk!

Pannenkoeken met aardbeien: veelgestelde vragen

Kan ik kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruiken?

Je kunt eventueel een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruiken, maar het maken van pannenkoekenbeslag is heel makkelijk en niet meer moeite dan pannenkoekenmix gebruiken.

Kan ik kant-en-klaar aardbeiensaus gebruiken?

Je kunt eventueel kant-en-klaar aardbeiensaus gebruiken, deze is wel vaak een stuk zoeter dan zelfgemaakte aardbeiensaus.

Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Piña colada
Volgend recept →
Szechuan woksaus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!