Daiquiri

(8)

Daiquiri is een cocktail uit Cuba gemaakt van limoen, suikersiroop en witte rum. Een lekkere combinatie tussen het zuurtje van de limoen en het zoetige van de suikersiroop.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 185 calorieën p.p.
Daiquiri

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 45 ml witte rum
  • 2 limoenen
  • 20 ml suikersiroop
  • Ijsblokjes
Daiquiri Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Martiniglas
  • Barmaatje
  • Shaker
  • Citruspers
  • Snijplank
  • (koks) mes

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes Calorieën 185 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/daiquiri


Een Daiquiri maken – 5 minuten

Het lekkerste is om een martini glas vooraf te koelen. Vul een shaker voor meer dan de helft met ijsblokjes. Voeg met behulp van een barmaatje 45 ml witte rum toe aan de shaker.

Schenk er ook 20 ml suikersiroop aan toe. Snijd een limoen doormidden met behulp van een mes en een snijplank. Gebruik een citruspers om sap van 1 limoen uit te persen, voeg toe aan de shaker.

Sluit de shaker goed af en schud krachtig met beide handen totdat er een laagje ijs aan de buitenkant van de shaker ontstaat.

Daiquiri
Daiquiri

Schenk de Daiquiri in het martiniglas zonder ijs uit, gebruik hiervoor de filter aan het uiteinde van de schaker.

Snijd optioneel een 2e limoen in plakjes of schijfjes en steek deze op de rand van het glas. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte Daiquiri!

Wat vind jij van dit recept?

8 stemmen

Daiquiri: Veel gestelde vragen

Waar smaakt een Daiquiri naar?

Een Daiquiri is een vrij simpele cocktail dat vooral het zure van limoen, zoete van suikerwater en witte rum bevat. Samen geeft het een vrij sterke maar aangename smaak sensatie.

Waar komt de Daiquiri vandaan?

Oorspronkelijk komt de Daiquiri uit een Cubaans dorp met dezelfde naam. Het originele recept werd gemaakt met bruine suiker en geschaafd ijs in een champagne glas.

Hoe maak je suikersiroop?

Suikersiroop is extreem simpel te maken. Verwarm op laag vuur gelijke delen water en suiker. Dat wil zeggen, voor elke 10 ml water voeg je 10 gram suiker toe. Om een enkel glas Daiquiri te maken heb je 20 ml suikersiroop nodig.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.