Rabarber toetje

(11)

Dit rabarber toetje heeft laagjes heerlijke luchtige rabarbermousse, aardbeien en frambozen. Een toetje voor de echte fruit liefhebber!

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Rabarber toetje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • handvol frambozen

Ingrediënten rabarbermousse

  • 250 gram rabarber
  • klein scheutje water
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels Grand Marnier of andere sinaasappellikeur
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 ml slagroom
  • 3 eiwitten
Rabarber toetje Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • kom of diep bord
  • staafmixer
  • elektrische mixer
  • keukenpapier met paar druppels citroensap
  • siliconen spatel
  • klein mesje
  • optioneel: spuitzak
  • 4 glazen

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarber-toetje


Rabarbermousse maken – 30 minuten + wachttijd

Was de rabarber en snijd deze in stukjes. Plaats de stukjes rabarber samen met een klein scheutje water en 100 gram suiker in een kleine sauspan. Kook de rabarber zachtjes op middellaag vuur tot de rabarber helemaal zacht is geworden.

De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de rabarber stukjes. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.

Plaats de gelatine blaadjes in koud water en laat deze zacht worden. Zodra de rabarber zacht is geworden voeg je 2 eetlepels Grand Marnier toe en pureer het geheel dan glad met een staafmixer. 

Knijp het vocht uit de gelatine en los deze op in de rabarbermoes. Laat de rabarber afkoelen en klop ondertussen 200 ml slagroom tot deze lobbig is.

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop hierin de eiwitten tot deze stijve pieken heeft.

Meng de slagroom samen met de rabarber. Roer hier dan de eiwitten doorheen en roer niet te lang zodat de mousse luchtig zal blijven. Laat de rabarbermousse in ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Rabarber toetje
Rabarber toetje

Het rabarber toetje afmaken – 15 minuten

Maak een aardbeiensausje terwijl de rabarbermousse staat op te stijven. Meng hiervoor ongeveer 100 gram (diepvries) aardbeien samen met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker.

Verwarm de aardbeien tot deze zacht zijn geworden en de suiker is opgelost. Gebruik een staafmixer om de aardbeien te pureren en laat dit dan afkoelen.

Verwijder de kroontjes van de resterende aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes.

Maak laagjes van de rabarbermousse, aardbeien en aardbeiensaus en herhaal dit dan. Maak af met frambozen en geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Rabarber toetje: Veel gestelde vragen

Kan ik het rood fruit ook vervangen?

Rabarber combineert bijvoorbeeld ook goed met rijpe banaan.

Kan ik de Grand Marnier weglaten?

Je kunt de drank weglaten, of eventueel andere drank gebruiken zoals Triple sec, Cointreau of rum.

Moet ik het rabarber toetje in een glaasje doen?

Door de rabarbermousse in een glaasje te doen ziet het er vrolijk en lekker uit. Maar je kunt dit toetje ook prima in een kommetje of in toefjes op een bord serveren.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.