Rabarber toetje
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rabarber toetje

Dit rabarber toetje heeft laagjes heerlijke luchtige rabarbermousse, aardbeien en frambozen. Een toetje voor de echte fruit liefhebber!

45 minuten
4 personen
Rabarber toetje ingrediënten

Recept rabarber toetje

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Rabarbermousse maken – 30 minuten + wachttijd

Was de rabarber en snijd deze in stukjes. Plaats de stukjes rabarber samen met een klein scheutje water en 100 gram suiker in een kleine sauspan. Kook de rabarber zachtjes op middellaag vuur tot de rabarber helemaal zacht is geworden.

De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de rabarber stukjes. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.

Plaats de gelatine blaadjes in koud water en laat deze zacht worden. Zodra de rabarber zacht is geworden voeg je 2 eetlepels Grand Marnier toe en pureer het geheel dan glad met een staafmixer. 

Knijp het vocht uit de gelatine en los deze op in de rabarbermoes. Laat de rabarber afkoelen en klop ondertussen 200 ml slagroom tot deze lobbig is.

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop hierin de eiwitten tot deze stijve pieken heeft.

Meng de slagroom samen met de rabarber. Roer hier dan de eiwitten doorheen en roer niet te lang zodat de mousse luchtig zal blijven. Laat de rabarbermousse in ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Rabarber toetje
Rabarber toetje

Het rabarber toetje afmaken – 15 minuten

Maak een aardbeiensausje terwijl de rabarbermousse staat op te stijven. Meng hiervoor ongeveer 100 gram (diepvries) aardbeien samen met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker.

Verwarm de aardbeien tot deze zacht zijn geworden en de suiker is opgelost. Gebruik een staafmixer om de aardbeien te pureren en laat dit dan afkoelen.

Verwijder de kroontjes van de resterende aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes.

Maak laagjes van de rabarbermousse, aardbeien en aardbeiensaus en herhaal dit dan. Maak af met frambozen en geniet ervan!

Tips!

Kan ik het rood fruit ook vervangen?

Rabarber combineert bijvoorbeeld ook goed met rijpe banaan.

Kan ik de Grand Marnier weglaten?

Je kunt de drank weglaten, of eventueel andere drank gebruiken zoals Triple sec, Cointreau of rum.

Moet ik het rabarber toetje in een glaasje doen?

Door de rabarbermousse in een glaasje te doen ziet het er vrolijk en lekker uit. Maar je kunt dit toetje ook prima in een kommetje of in toefjes op een bord serveren.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
378.99 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
43.01 g
41.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.45 g
10.02 g
Eiwitten
6.67 g
Vezels
3.13 g
Natrium
74.43 mg
Mineralen
Ijzer
1.13 mg
Calcium
88.43 mg
Magnesium
32 mg
Kalium
32 mg
Fosfor
81.3 mg
Koper
0.21 mg
Zink
0.26 mg
Jodium
0 µg
Selenium
6.25 µg
Vitamines
Vitamine C
55.59 mg
Vitamine D
0.45 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
51.5 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
1.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rabarber toetje"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.