Dit rabarber toetje heeft laagjes heerlijke luchtige rabarbermousse, aardbeien en frambozen. Een toetje voor de echte fruit liefhebber!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de rabarber en snijd deze in stukjes. Plaats de stukjes rabarber samen met een klein scheutje water en 100 gram suiker in een kleine sauspan. Kook de rabarber zachtjes op middellaag vuur tot de rabarber helemaal zacht is geworden.
De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de rabarber stukjes. Dit zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren.
Plaats de gelatine blaadjes in koud water en laat deze zacht worden. Zodra de rabarber zacht is geworden voeg je 2 eetlepels Grand Marnier toe en pureer het geheel dan glad met een staafmixer.
Knijp het vocht uit de gelatine en los deze op in de rabarbermoes. Laat de rabarber afkoelen en klop ondertussen 200 ml slagroom tot deze lobbig is.
Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop hierin de eiwitten tot deze stijve pieken heeft.
Meng de slagroom samen met de rabarber. Roer hier dan de eiwitten doorheen en roer niet te lang zodat de mousse luchtig zal blijven. Laat de rabarbermousse in ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak een aardbeiensausje terwijl de rabarbermousse staat op te stijven. Meng hiervoor ongeveer 100 gram (diepvries) aardbeien samen met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels suiker.
Verwarm de aardbeien tot deze zacht zijn geworden en de suiker is opgelost. Gebruik een staafmixer om de aardbeien te pureren en laat dit dan afkoelen.
Verwijder de kroontjes van de resterende aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes.
Maak laagjes van de rabarbermousse, aardbeien en aardbeiensaus en herhaal dit dan. Maak af met frambozen en geniet ervan!
Kan ik het rood fruit ook vervangen?
Rabarber combineert bijvoorbeeld ook goed met rijpe banaan.
Kan ik de Grand Marnier weglaten?
Je kunt de drank weglaten, of eventueel andere drank gebruiken zoals Triple sec, Cointreau of rum.
Moet ik het rabarber toetje in een glaasje doen?
Door de rabarbermousse in een glaasje te doen ziet het er vrolijk en lekker uit. Maar je kunt dit toetje ook prima in een kommetje of in toefjes op een bord serveren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.