Thema: zomer recepten

265 Recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!


Geitenkaas salade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze geitenkaas salade is een salade die smaakt alsof je hem in een restaurant besteld hebt. Maar dan gewoon zelf thuis gemaakt! Met geitenkaas en gebakken spekjes.


Witte kool salade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een witte kool salade is een heerlijk frisse salade die ideaal is als bijgerecht tijdens de barbecue, of als frisse tegenhanger van bijvoorbeeld vet vlees.


Paaskrans met aardbeienmousse

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een paaskrans met aardbeienmousse is een brosse koek met aardbeien, chocolade paaseitjes en een zachte mousse. Makkelijk met een groots effect!


Kipcocktail

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (63)

Een heerlijke kipcocktail met mandarijn, walnoten en meer is een simpel voorgerecht dat snel klaar is en ideaal tijdens een etentje omdat het vooraf klaar te maken is.


Burrata salade met pesto

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Maak in een handomdraai een heerlijke burrata salade met pesto. Ideaal als lunch salade of als bijgerecht, met echte Italiaanse romige kaas.


Daiquiri

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Daiquiri is een cocktail uit Cuba gemaakt van limoen, suikersiroop en witte rum. Een lekkere combinatie tussen het zuurtje van de limoen en het zoetige van de suikersiroop.


Vegetarische pasta met courgette

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een makkelijke vegetarische pasta met courgette, olijven, tomaatjes en meer. Simpel en snel, de perfecte doordeweekse maaltijd.


Iced matcha latte

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze frisse iced matcha latte, ofwel groene thee latte, is extra romig door het toevoegen van vanille roomijs. Een ware traktatie tijdens een warme dag.


Limoncello Tonica

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een Limoncello tonica is een snel te maken, dorstlessende en frisse cocktail uit Italië. Geserveerd in een mooi groot glas met basilicum en citroen.


Moscow mule

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Moscow mule is een cocktail gemaakt met wodka, gemberbier en limoen. Heerlijk verfrissend en zeer makkelijk om zelf te maken!


Kersen crumble

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een heerlijke en simpele kersen crumble kan het hele jaar door. Maak 'm feestelijk door deze in éénpersoons schaaltjes te serveren met een bolletje vanille ijs.


Gebakken paprikasalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Eet deze gebakken paprikasalade heet of lauwwarm bij een Mexicaans gerecht. Met gekarameliseerde uien en een lekkere kruidenmix.


Arancello maken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Deze heerlijke zachte en zoete arancello is een Italiaanse sinaasappellikeur. Arancello maken doe je met maar een aantal ingrediënten!


Tomatenjam

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Zelf tomatenjam maken is helemaal niet moeilijk. Met sappige en zoete tomaten krijg je het allerbeste resultaat.


Watermeloen ijsthee

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Zin in een lekker verfrissend drankje om af te koelen? Dan is deze watermeloen ijsthee zeker wat voor jou. Met verse watermeloen en frisse citroen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere salade met parelcouscous, mozzarella en venkel ? Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Ook heerlijk als lunch of voorgerecht.

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram parelcouscous
  • 2 venkel knollen
  • 2 zakjes mini mozzarella
  • 6 plakjes rauwe ham
  • flinke handvol snijbonen
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel gladde mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 80 ml zonnebloemolie
  • een paar takjes verse munt
  • klein handjevol pijnboompitten

Bereiding

(14)
1
Vul de kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uiteindes van de snijbonen en snijd de bonen in dunne stukjes.
2
Kook de snijbonen enkele minuten, haal ze met een schuimspaan uit het water en breng het water opnieuw aan de kook. 
3
Om te voorkomen dat de snijbonen te gaar zullen worden, kun je deze het beste met koud water afspoelen. Kook de parelcouscous ongeveer 10 minuten in het water, je kunt het water eventueel op smaak brengen met een bouillonblokje als je wilt. 
4
Giet de parelcouscous dan af met behulp van een zeef. Verwijder ondertussen de groene delen en harde kern van de venkel knollen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.