Varkenshaas met tijm en citroen
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkenshaas met tijm en citroen

Varkenshaas met tijm en citroen is een heerlijk stuk vlees tijdens de zomer. Heerlijk fris met een makkelijke marinade en het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk.

40 minuten
2 personen

Het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk, zorg er vooral voor dat je de varkenshaas niet te lang gaat bakken. Een doorbakken varkenshaas is een stuk taaier dan een mooie rosé gebakken varkenshaas.

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken en daarom heerlijk mals en zacht van smaak. Varkenshaas is in combinatie met tijm, knoflook en citroen ideaal voor de zomer. Tijdens de zomerdagen verlang je naar frisse gerechten, zoals deze varkenshaas in een frisse citroen marinade.

Deze varkenshaas met tijm en citroen is heerlijk met bijvoorbeeld geroosterde aardappeltjes en courgette uit de oven.

Recept varkenshaas met tijm en citroen
Varkenshaas met tijm en citroen ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Bestrooi de varkenshaas rondom met zwarte peper en zout. Pel 2 knoflooktenen en gebruik een knoflookpers om ze uit te persen. Rits de blaadjes van de tijm takjes en pers het sap uit een citroen. 

Meng het citroensap samen met de knoflook en tijm en verdeel dit over de varkenshaas. Dek de varkenshaas af en laat de varkenshaas minimaal een uur marineren.

Haal de varkenshaas na het marineren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen voor je deze gaat bakken.

Varkenshaas met tijm en citroen
Varkenshaas met tijm en citroen

Varkenshaas met tijm en citroen afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de varkenshaas rondom mooi bruin.

Zet het vuur iets lager, voeg de resterende marinade samen met een scheutje water toe en plaats een deksel op de pan. Laat de varkenshaas gaar worden in ongeveer 5 tot 10 minuten, afhankelijk hoe je de varkenshaas gebakken wilt hebben. Varkenshaas is het lekkerste als deze nog mooi rosé is.

Haal de varkenshaas uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie. Laat de varkenshaas 5 tot 10 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Tips!

Hoeveel varkenshaas per persoon?

Een grote varkenshaas is gemiddeld ongeveer 300 gram, dit is genoeg voor 2 personen. 

Hoe roze mag varkenshaas zijn?

Varkenshaas kan rosé gegeten worden, dit zorgt er ook voor dat het vlees heerlijk mals is.

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Varkenshaas met tijm en citroen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.