Varkenshaas met tijm en citroen

(11)

Varkenshaas met tijm en citroen is een heerlijk stuk vlees tijdens de zomer. Heerlijk fris met een makkelijke marinade en het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-09-2023

Het bakken van een malse varkenshaas is niet moeilijk, zorg er vooral voor dat je de varkenshaas niet te lang gaat bakken. Een doorbakken varkenshaas is een stuk taaier dan een mooie rosé gebakken varkenshaas.

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken en daarom heerlijk mals en zacht van smaak. Varkenshaas is in combinatie met tijm, knoflook en citroen ideaal voor de zomer. Tijdens de zomerdagen verlang je naar frisse gerechten, zoals deze varkenshaas in een frisse citroen marinade.

Deze varkenshaas met tijm en citroen is heerlijk met bijvoorbeeld geroosterde aardappeltjes en courgette uit de oven.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Varkenshaas met tijm en citroen

Ingrediënten


  • 1 varkenshaas
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • paar takjes verse tijm
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • olijfolie
Varkenshaas met tijm en citroen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • knoflookpers
  • citruspers
  • groot bord
  • huishoudfolie
  • grote bakpan
  • vleestang
  • aluminiumfolie
  • snijplank & scherp mes

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkenshaas-met-tijm-en-citroen


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Bestrooi de varkenshaas rondom met zwarte peper en zout. Pel 2 knoflooktenen en gebruik een knoflookpers om ze uit te persen. Rits de blaadjes van de tijm takjes en pers het sap uit een citroen. 

Meng het citroensap samen met de knoflook en tijm en verdeel dit over de varkenshaas. Dek de varkenshaas af en laat de varkenshaas minimaal een uur marineren.

Haal de varkenshaas na het marineren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen voor je deze gaat bakken.

Varkenshaas met tijm en citroen
Varkenshaas met tijm en citroen

Varkenshaas met tijm en citroen afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de varkenshaas rondom mooi bruin.

Zet het vuur iets lager, voeg de resterende marinade samen met een scheutje water toe en plaats een deksel op de pan. Laat de varkenshaas gaar worden in ongeveer 5 tot 10 minuten, afhankelijk hoe je de varkenshaas gebakken wilt hebben. Varkenshaas is het lekkerste als deze nog mooi rosé is.

Haal de varkenshaas uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie. Laat de varkenshaas 5 tot 10 minuten rusten voor je deze gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-09-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Varkenshaas met tijm en citroen: Veel gestelde vragen

Hoeveel varkenshaas per persoon?

Een grote varkenshaas is gemiddeld ongeveer 300 gram, dit is genoeg voor 2 personen. 

Hoe roze mag varkenshaas zijn?

Varkenshaas kan rosé gegeten worden, dit zorgt er ook voor dat het vlees heerlijk mals is.

0 reacties op Varkenshaas met tijm en citroen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.