Deze mirabellen kruimeltaart is een perfecte zomerse taart met een laag pudding, sappige mirabellen of andere pruimensoort en krokante kruimels bovenop.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-08-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 2 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de boter in kleinere blokjes. Gebruik je handen of elektrische mixer om de boter, zout en 125 gram suiker samen te kneden voor het deeg.
Zeef er nu het zelfrijzend bakmeel, of bloem en bakpoeder, door en kneed tot een mooi deeg. Voeg een beetje water toe als je merkt dat het deeg aan de droge kant is.
Laat het taartdeeg nu rusten in de koelkast en maak in de tussentijd de vulling en kruimels.
Verwarm de melk in een middelgrote pan samen met het vanille extract of een half vanillestokje.
Meng ondertussen de eidooiers met de suiker, meng dit glad met een garde zodat er geen klontjes in zitten. Voeg de bloem toe en meng opnieuw glad. Verwijder het vanillestokje en voeg een beetje van de warme melk toe aan de eidooiers. Meng dit gelijk weer glad met de garde en voeg dit toe aan de rest van de melk.
Blijf goed roeren met de garde zodat er geen klontjes ontstaan en het niet kan aanbranden. Zet het vuur laag en laat het nog enkele minuten zachtjes koken terwijl je roert. Je zult zien dat het mengsel snel dikker zal worden.
Schenk het dan in een kom of schaal en leg een stuk huishoudfolie bovenop de pudding om te voorkomen dat er een vel op komt.
Was de mirabellen, snijd deze in vieren en verwijder de pit. Plaats de mirabellen in een zeef of vergiet en bestrooi met 3 eetlepels suiker. Laat de mirabellen een kwartier lang staan, je zult merken dat er veel vocht uit is gekomen.
Gooi het vocht weg en meng 3 eetlepels paneermeel door de mirabellen om te voorkomen dat de taart te vochtig zal zijn.
Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en vet de springvorm in met boter.
Bekleed de springvorm met het taartdeeg en verdeel de pudding over de bodem. Verdeel de uitgelekte mirabellen over de pudding.
Maak de kruimels door met de hand 150 gram roomboter en 100 gram suiker samen te kneden. Kneed de bloem en een snufje zout erbij en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan. Verdeel deze over de taart.
Bak de appelkruimeltaart mooi goudbruin in ongeveer een uur. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de taart.
Laat de taart een beetje afkoelen voor je deze zult aansnijden, geniet ervan!
Wat zijn mirabellen?
De mirabel is een pruimenras welke op een grote kers lijkt. Er bestaan verschillende soorten mirabellen, ze zijn allemaal vrij zoet en sappig van smaak.
Wat is het verschil tussen rode en gele mirabellen?
De kleur van de mirabellen geeft aan welke soort deze zijn, er zijn verschillende soorten mirabellen die naast van kleur ook qua formaat kunnen verschillen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.