Aardbeien tiramisu

(14)

Deze heerlijke frisse aardbeien tiramisu is een makkelijk zomers toetje. Met de lekkerste aardbeien en een vleugje sinaasappel is deze tiramisu de perfecte afsluiter van een BBQ. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Aardbeien tiramisu

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 3 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 5 eetlepels sinaasappellikeur
  • 2 sinaasappels
  • 40 lange vingers
  • 400 gram aardbeien
Aardbeien tiramisu Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • citruspers
  • kleine kom
  • klein mesje
  • grote ovenschaal
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-tiramisu


Voorbereiding – 10 minuten

Pers het sap uit 2 sinaasappels en meng dit met 5 eetlepels sinaasappellikeur in een kleine kom.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren. 

Aardbeien tiramisu
Aardbeien tiramisu

De aardbeien tiramisu afmaken – 20 minuten

Klop 3 eidooiers samen met 100 gram suiker tot dit luchtig en wit is geworden. Dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Klop de slagroom tot deze lobbig is, dit is ongeveer yoghurt dikte. Voeg de yoghurt en mascarpone toe aan de eidooiers en meng tot een glad mengsel. Klop het niet te lang, dan zal de mascarpone namelijk vloeibaar worden.

Dip één kant van de lange vingers in het sinaasappelsap en leg hiermee de bodem van een ovenschaal vol. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.

Leg hier de helft van de aardbeien op en maak dan wederom een laag met lange vingers. Dip deze wel eerst in het sinaasappelsap.

Verdeel de resterende mascarpone over de ovenschaal en zet deze tenminste 4 uur lang in de koelkast. 

Maak de aardbeien tiramisu af met de resterende aardbeien en serveer direct, geniet ervan!


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Aardbeien tiramisu: Veel gestelde vragen

Welke likeur voor aardbeien tiramisu?

Aardbeien combineren goed met sinaasappel, daarom is een sinaasappellikeur zoals Cointreau, Triple sec of Grand Marnier een goede keuze.

Kan ik de aardbeien tiramisu alcoholvrij maken?

Je kunt de sinaasappellikeur weglaten voor een alcoholvrije aardbeien tiramisu. Voeg dan wel een beetje suiker toe aan het sinaasappelsap, aangezien likeur het sap een licht zoete smaak zal geven.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.