Tomaten carpaccio met rode biet

(8)

Een tomaten carpaccio met rode biet is het perfecte voorgerecht tijdens warme dagen. Deze heerlijke salade met krokante kikkererwten is behalve vegetarisch ook nog eens vegan.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Tomaten carpaccio met rode biet

Ingrediënten


  • 4 tomaten
  • 2 gekookte rode bieten
  • paar takjes verse basilicum
  • flinke handvol rucola
  • 100 gram krokante kikkererwten
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper naar smaak
  • maldon zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • kleine kom
  • garde

Tomaten carpaccio met rode biet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomaten-carpaccio-met-rode-biet


Voorbereiding – 10 minuten

Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten en gekookte rode bieten in plakken.

Tomaten carpaccio met rode biet
Tomaten carpaccio met rode biet

De tomaten carpaccio met rode biet afmaken – 10 minuten

Maak een dressing door 2 theelepels mosterd te mengen met 4 eetlepels balsamico azijn. Voeg langzaam 6 eetlepels olijfolie toe terwijl je blijft mengen, zo zullen de olie en azijn mooi met elkaar mengen.

Breng de dressing op smaak met zwarte peper. 

Verdeel de plakken rode biet en tomaat over 4 borden en plaats een beetje rucola in het midden. Verdeel de dressing over de tomaten carpaccio met rode biet.

Verdeel er een handvol krokante kikkererwten en een aantal blaadjes basilicum over en maak af met een beetje maldon zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-07-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

Tomaten carpaccio met rode biet: Veel gestelde vragen

Welke tomaten voor een tomaten carpaccio?

De lekkerste tomaten voor een tomaten carpaccio zijn heerlijk sappig en vol smaak zoals Marmande of Coeur de boeuf tomaten.

Welke rode bieten voor een bieten carpaccio?

Je kunt hiervoor behalve rode bieten ook gele bieten of chioggia bieten gebruiken. Je kunt voorgegaarde bieten gebruiken, maar je kunt deze ook zelf koken of roosteren.

0 reacties op Tomaten carpaccio met rode biet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.