Thema: winter recepten

136 Recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.


Witte bonen stoofpot met kalfsvlees

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze witte bonen stoofpot met kalfsvlees wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Heerlijk met tomaat, rozemarijn, tijm en meer. Klaar in iets meer dan een uur.


Kruidige appeltaart

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een kruidige appeltaart met frisse appels, kaneel, kardamom, nootmuskaat en meer. Verrassende smaken, een heerlijke variatie op een klassieker!


Pastinaak stamppot

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!


Hutspot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


'Winterse' hamburgers

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze 'winterse' hamburgers zijn natuurlijk het hele jaar lekker. Gemaakt met winterse ingrediënten; wortel, knolselderij en ui. Krokant en toch sappig!


Klassieke hachee

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (66)

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.


Preischotel met aardappels en gehakt

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (46)

Smullen maar! Van deze oer-Hollandse preischotel met gehakt en aardappels blijf je eten. Recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.


Warme chocolademelk met rum en marshmallows

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Als het buiten koud is, is het aan te raden om je binnen op te warmen met deze heerlijke warme chocolademelk met rum en marshmallows.


Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (78)

Een vullende ovenschotel met knolselderij en rozemarijn. Vegetarisch en romig, met een krokante kaaslaag om het nóg lekkerder te maken.


Mandarijnen tiramisu

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een frisse mandarijnen tiramisu kan eventueel gemaakt worden met sinaasappels. Leuk voor tijdens Koningsdag, sinterklaas of gewoon omdat het zo lekker is


Spruitjespuree

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.


Rum en bitters cocktail

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Sluit het jaar af met een top rum en bitters cocktail! Super makkelijk en een tikkeltje verfrissend door het gebruik van Apice, een sinaasappel aperitief.


Appelbeignets

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.


Paarse spruitjes met pomelo uit de oven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen

Paarse spruitjes met pomelo uit de oven is super makkelijk,met maar een paar ingrediënten een snel en heerlijk bijgerecht, misschien wel iets voor de kerst?


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere boeuf bourguignon ? Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen

Boeuf bourguignon

Ingrediënten


  • 1 - 1,3 kg rundvlees (stoofvlees)
  • 300 gram spekjes
  • 3 uien
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 60 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram champignons
  • 5 wortels
  • bouquet garni (paar takjes tijm, paar takjes rozemarijn en een paar laurierblaadjes)
  • ongeveer 300 ml rode wijn (voor de echte klassieker uit de Bourgogne)
  • ongeveer 200 ml rundvlees bouillon

Bereiding

(70)
1
Tip: Liever een vegetarische bourguignon? Klik hier voor het recept!
2
Pel de uien en knoflooktenen, snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in plakjes.
3
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd het rundvlees in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. Franse boeuf bourguignon
4
Verhit een klontje boter in de braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spekjes mee tot deze krokant zijn geworden. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.