Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de wortels en snijd in stukken. Pel de uien en snijd deze fijn. Schil ook de aardappels en snijd deze in middelgrote stukken, zet opzij in koud water om verkleuring te voorkomen.
Giet de zuurkool af en laat ondertussen staan in het vergiet. Snijd het spek in grove stukken.
Verhit boter in de braadpan en bak het varkensvlees en de varkensworst tot deze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Voeg de gesneden uien toe en bak ongeveer een minuut mee.
Voeg dan de spekstukken, zuurkool, witte wijn, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten.
Voeg de stukken aardappel toe en na nog eens 10 minuten kooktijd ook de wortelstukken en hotdog worstjes. Kook het geheel nu nog ongeveer 10 minuten, of tot de aardappels gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels en breng de zuurkool op smaak met peper en zout. Serveer met verschillende soorten mosterd, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.