Ohmydish.nl


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.

Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool
50 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 800 gram zuurkool (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 2 grote uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • 2 grote wortels
  • 1/2e liter droge witte wijn
  • 200 gram gerookt spek
  • 2 stukken varkensvlees (kunnen verschillende soorten voor gebruikt worden)
  • 500 gram grote varkensworst
  • 1 pot goedkope hotdog worstjes
  • boter
  • mosterd om erbij te serveren (verschillende soorten)
  • peper en zout naar smaak
Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan
  • houten lepel
  • vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/choucroute-garnie-gegarneerde-zuurkool


Voorbereiding -- 10 minuten

Schil de wortels en snijd in stukken. Pel de uien en snijd deze fijn. Schil ook de aardappels en snijd deze in middelgrote stukken, zet opzij in koud water om verkleuring te voorkomen. Giet de zuurkool af en laat ondertussen staan in het vergiet. Snijd het spek in grove stukken.

Choucroute garnie afmaken -- 40 minuten

Verhit boter in de braadpan en bak het varkensvlees en de varkensworst tot deze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Voeg de gesneden uien toe en bak ongeveer een minuut mee. Voeg dan de spekstukken, zuurkool, witte wijn, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten.

Voeg de stukken aardappel toe en na nog eens 10 minuten kooktijd ook de wortelstukken en hotdog worstjes. Kook het geheel nu nog ongeveer 10 minuten, of tot de aardappels gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels en breng de zuurkool op smaak met peper en zout. Serveer met verschillende soorten mosterd, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.