Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

(13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Ingrediënten


  • 800 gram zuurkool (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 2 grote uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • 2 grote wortels
  • 1/2e liter droge witte wijn
  • 200 gram gerookt spek
  • 2 stukken varkensvlees (kunnen verschillende soorten voor gebruikt worden)
  • 500 gram grote varkensworst
  • 1 pot goedkope hotdog worstjes
  • boter
  • mosterd om erbij te serveren (verschillende soorten)
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan
  • houten lepel
  • vergiet

Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/choucroute-garnie-gegarneerde-zuurkool


Voorbereiding – 10 minuten

Schil de wortels en snijd in stukken. Pel de uien en snijd deze fijn. Schil ook de aardappels en snijd deze in middelgrote stukken, zet opzij in koud water om verkleuring te voorkomen.

Giet de zuurkool af en laat ondertussen staan in het vergiet. Snijd het spek in grove stukken.

Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool
Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Choucroute garnie afmaken – 40 minuten

Verhit boter in de braadpan en bak het varkensvlees en de varkensworst tot deze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Voeg de gesneden uien toe en bak ongeveer een minuut mee.

Voeg dan de spekstukken, zuurkool, witte wijn, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten.

Voeg de stukken aardappel toe en na nog eens 10 minuten kooktijd ook de wortelstukken en hotdog worstjes. Kook het geheel nu nog ongeveer 10 minuten, of tot de aardappels gaar zijn.

Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels en breng de zuurkool op smaak met peper en zout. Serveer met verschillende soorten mosterd, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.