Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/choucroute-garnie-gegarneerde-zuurkool
Schil de wortels en snijd in stukken. Pel de uien en snijd deze fijn. Schil ook de aardappels en snijd deze in middelgrote stukken, zet opzij in koud water om verkleuring te voorkomen.
Giet de zuurkool af en laat ondertussen staan in het vergiet. Snijd het spek in grove stukken.
Verhit boter in de braadpan en bak het varkensvlees en de varkensworst tot deze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Voeg de gesneden uien toe en bak ongeveer een minuut mee.
Voeg dan de spekstukken, zuurkool, witte wijn, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten.
Voeg de stukken aardappel toe en na nog eens 10 minuten kooktijd ook de wortelstukken en hotdog worstjes. Kook het geheel nu nog ongeveer 10 minuten, of tot de aardappels gaar zijn.
Verwijder de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels en breng de zuurkool op smaak met peper en zout. Serveer met verschillende soorten mosterd, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.