Een dessert in Sinterklaas stijl. Kom alvast in de sfeer met deze pepernoten tiramisu, een romig, zoet en overheerlijk toetje dat je niet wilt missen!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten-tiramisu
Plaats het eigeel samen met de witte basterdsuiker in de kom van een elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en wit is geworden. Voeg dan de mascarpone toe en meng goed, maar mix niet te lang.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, oftewel yoghurt dikte. Spatel de lobbige slagroom door het mascarpone mengsel en zet opzij.
Pepernoten tiramisu
Schenk de koffielikeur in de middelgrote kom en haal hier een paar pepernoten tegelijk doorheen. Laat ze er niet in liggen, dan zuigen ze zich helemaal vol en worden de pepernoten een prutje.
Verdeel de helft van de pepernoten over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het mascarpone mengsel. Dan de andere helft van de pepernoten en maak het af met het laatste gedeelte van de mascarpone.
Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar na een hele nacht zal de tiramisu nog veel lekkerder zijn. Bestrooi voor het serveren met kaneelpoeder en geniet ervan en van elke pepernoot!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.