Een dessert in Sinterklaas stijl. Kom alvast in de sfeer met deze pepernoten tiramisu, een romig, zoet en overheerlijk toetje dat je niet wilt missen!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats het eigeel samen met de witte basterdsuiker in de kom van een elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en wit is geworden. Voeg dan de mascarpone toe en meng goed, maar mix niet te lang.
Klop de slagroom tot deze lobbig is, oftewel yoghurt dikte. Spatel de lobbige slagroom door het mascarpone mengsel en zet opzij.
Schenk de koffielikeur in de middelgrote kom en haal hier een paar pepernoten tegelijk doorheen. Laat ze er niet in liggen, dan zuigen ze zich helemaal vol en worden de pepernoten een prutje.
Verdeel de helft van de pepernoten over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het mascarpone mengsel. Dan de andere helft van de pepernoten en maak het af met het laatste gedeelte van de mascarpone.
Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar na een hele nacht zal de tiramisu nog veel lekkerder zijn. Bestrooi voor het serveren met kaneelpoeder en geniet ervan, en van elke pepernoot!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.