Pepernoten tiramisu

(12)

Een dessert in Sinterklaas stijl. Kom alvast in de sfeer met deze pepernoten tiramisu, een romig, zoet en overheerlijk toetje dat je niet wilt missen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Pepernoten tiramisu

Ingrediënten


  • 500 gram mascarpone
  • 4 eidooiers
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 ml koffielikeur
  • 250 ml slagroom
  • ongeveer 200 gram pepernoten
  • kaneelpoeder om mee te bestrooien

Kookgerei nodig


  • grote ovenschaal
  • elektrische mixer
  • middelgrote kom
  • lepel
  • siliconen spatel

Pepernoten tiramisu Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten-tiramisu


Voorbereiding – 10 minuten

Plaats het eigeel samen met de witte basterdsuiker in de kom van een elektrische mixer en klop dit tot het luchtig en wit is geworden. Voeg dan de mascarpone toe en meng goed, maar mix niet te lang.

Klop de slagroom tot deze lobbig is, oftewel yoghurt dikte. Spatel de lobbige slagroom door het mascarpone mengsel en zet opzij. 

Pepernoten tiramisu
Pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu afmaken – 10 minuten + wachttijd

Schenk de koffielikeur in de middelgrote kom en haal hier een paar pepernoten tegelijk doorheen. Laat ze er niet in liggen, dan zuigen ze zich helemaal vol en worden de pepernoten een prutje.

Verdeel de helft van de pepernoten over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het mascarpone mengsel. Dan de andere helft van de pepernoten en maak het af met het laatste gedeelte van de mascarpone.

Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar na een hele nacht zal de tiramisu nog veel lekkerder zijn. Bestrooi voor het serveren met kaneelpoeder en geniet ervan, en van elke pepernoot!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-12-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Pepernoten tiramisu

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.