Ohmydish.nl


Appelbeignets

Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.

Appelbeignets
25 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Appelbeignets

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram suiker
  • 300 ml volle melk
  • 320 gram bloem
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • 3 stevige appels zoals Jonagold of Elstar
  • Poedersuiker ter garnering
Appelbeignets ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Frituurpan of braadpan
  • Fijne zeef
  • Appelboor
  • Elektrische mixer of een kom en garde
  • Extra garde
  • 1 kom
  • Maatbeker
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Keukenpapier
  • Schuimspaan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelbeignets


Voorbereiding -- 10 minuten

Scheidt de eieren en plaats de eiwitten in een aparte kom. 

Klop de eidooiers met een elektrische mixer en voeg de suiker beetje bij beetje toe aan de kom en meng tot een dik, wit mengsel. Schenk de melk bij de eidooiers en meng rustig tot een glad mengsel. 

Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe samen met een snufje zout. Roer goed door tot een glad beslag. 

Klop in een andere kom de eiwitten luchtig. Voeg eventueel een snufje zout toe om het eiwit sneller stijf te kloppen. Vouw of haal de stijve eiwitten door het beslag heen en roer met behulp van een garde tot een glad beslag. Roer zo min mogelijk om een luchtig beslag te behouden. 

Vul de frituurpan of braadpan met zonnebloemolie en verwarm tot 170 graden Celsius

Schil de appels met behulp van een dunschiller. Haal de kern uit de appels met een appelboor. Snijd de appels in redelijk dikke schijven.

Zelfgemaakte appelbeignets
Zelfgemaakte appelbeignets

De appelbeignets bakken -- 15 minuten

Bedek een bord met een aantal lagen keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag heen. en bak deze in ongeveer 3 - 5 minuten tijd mooi goudbruin. 

Voeg niet teveel appelbeignets tegelijkertijd toe om te voorkomen dat deze tegen elkaar aan plakken. Haal de gebakken appelbeignets uit de olie met behulp van een schuimspaan en laat deze uitlekken op het keukenpapier. 

Herhaal deze stap voor de resterende appel plakken. Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker en dien warm op. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rum en bitters cocktail

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.