Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/appelbeignets
Scheidt de eieren en plaats de eiwitten in een aparte kom.
Klop de eidooiers met een elektrische mixer en voeg de suiker beetje bij beetje toe aan de kom en meng tot een dik, wit mengsel. Schenk de melk bij de eidooiers en meng rustig tot een glad mengsel.
Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe samen met een snufje zout. Roer goed door tot een glad beslag.
Klop in een andere kom de eiwitten luchtig. Voeg eventueel een snufje zout toe om het eiwit sneller stijf te kloppen. Vouw of haal de stijve eiwitten door het beslag heen en roer met behulp van een garde tot een glad beslag. Roer zo min mogelijk om een luchtig beslag te behouden.
Vul de frituurpan of braadpan met zonnebloemolie en verwarm tot 170 graden Celsius.
Schil de appels met behulp van een dunschiller. Haal de kern uit de appels met een appelboor. Snijd de appels in redelijk dikke schijven.
Bedek een bord met een aantal lagen keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag heen. en bak deze in ongeveer 3 - 5 minuten tijd mooi goudbruin.
Voeg niet teveel appelbeignets tegelijkertijd toe om te voorkomen dat deze tegen elkaar aan plakken. Haal de gebakken appelbeignets uit de olie met behulp van een schuimspaan en laat deze uitlekken op het keukenpapier.
Herhaal deze stap voor de resterende appel plakken. Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker en dien warm op. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.