Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spruitjespuree
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen.
Blancheer de spruitjes en schil ondertussen de aardappels. Bewaar het kookwater van de spruitjes voor de aardappels. Snijd de aardappels in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet de aardappels af en pureer deze, je kunt ze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel of pureren met een aardappelstamper, net wat je makkelijker vindt.
Breng de puree op smaak met de room, peper, zout en flink wat nootmuskaat. Hak de spruitjes grof en verwarm boter in een middelgrote bakpan. Stoof de spruitjes ongeveer 5 minuten in de boter, breng deze ook op smaak en roer ze dan bij de aardappelpuree.
Heerlijk bijgerecht om bijvoorbeeld te serveren bij een beenham of ander soort vlees.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.