Spruitjespuree
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spruitjespuree vegetarisch

Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.

30 minuten
6 personen
Spruitjespuree ingrediënten

Recept spruitjespuree

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen.

Blancheer de spruitjes en schil ondertussen de aardappels. Bewaar het kookwater van de spruitjes voor de aardappels. Snijd de aardappels in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Spruitjespuree
Spruitjespuree

Spruitjespuree afmaken – 10 minuten

Giet de aardappels af en pureer deze, je kunt ze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel of pureren met een aardappelstamper, net wat je makkelijker vindt.

Breng de puree op smaak met de room, peper, zout en flink wat nootmuskaat. Hak de spruitjes grof en verwarm boter in een middelgrote bakpan. Stoof de spruitjes ongeveer 5 minuten in de boter, breng deze ook op smaak en roer ze dan bij de aardappelpuree.

Heerlijk bijgerecht om bijvoorbeeld te serveren bij een beenham of ander soort vlees. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
346.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.42 g
3.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.33 g
12.33 g
Eiwitten
6.95 g
Vezels
7.5 g
Natrium
415.83 mg
Mineralen
Ijzer
1.52 mg
Calcium
54.77 mg
Magnesium
54.9 mg
Kalium
54.9 mg
Fosfor
159.17 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.88 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
84.33 mg
Vitamine D
0.35 mg
Vitamine A
0.35 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.67 mg
Vitamine B12
0.03 µg
Foliumzuur
82.17 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Spruitjespuree"
CJA zegt op 11-02-2023
Ik vind stamppot met spruiten heerlijk, maar ik doe er altijd een appeltje (Elstar) bij, hierdoor wordt de stamppot lekker fris. Tevens doe ik er een handje grof gehakte walnootjes en wat kerrie poeder bij. Om het helemaal compleet te maken eten wij er altijd lekker uitgebakken spekblokjes bij. Eet smakelijk!
Ohmydish zegt op 11-02-2023

Bedankt voor je bericht, een heerlijk fris appeltje en kerrie doe ik ook bij mijn spruitjesstamppot en dat is inderdaad ontzettend lekker ( deze kun je hier vinden: https://ohmydish.nl/recept/spruitjesstamppot ). De spruitjespuree is een heerlijk bijgerecht, als variatie op een aardappelpuree vandaar dat er verder niets bij gaat en deze simpel is. Probeer 'm eens, een echte aanrader! Hele fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.