Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen.
Blancheer de spruitjes en schil ondertussen de aardappels. Bewaar het kookwater van de spruitjes voor de aardappels. Snijd de aardappels in stukken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet de aardappels af en pureer deze, je kunt ze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel of pureren met een aardappelstamper, net wat je makkelijker vindt.
Breng de puree op smaak met de room, peper, zout en flink wat nootmuskaat. Hak de spruitjes grof en verwarm boter in een middelgrote bakpan. Stoof de spruitjes ongeveer 5 minuten in de boter, breng deze ook op smaak en roer ze dan bij de aardappelpuree.
Heerlijk bijgerecht om bijvoorbeeld te serveren bij een beenham of ander soort vlees. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Bedankt voor je bericht, een heerlijk fris appeltje en kerrie doe ik ook bij mijn spruitjesstamppot en dat is inderdaad ontzettend lekker ( deze kun je hier vinden: https://ohmydish.nl/recept/spruitjesstamppot ). De spruitjespuree is een heerlijk bijgerecht, als variatie op een aardappelpuree vandaar dat er verder niets bij gaat en deze simpel is. Probeer 'm eens, een echte aanrader! Hele fijne avond, veel liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.