Ohmydish.nl


Spruitjes met appel en banaan

Hartig, zoet en vrolijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Deze spruitjes met appel en banaan zijn in maar 15 minuten klaar!

15 minuten 2 personen Bijgerechten
Spruitjes met appel en banaan

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kleine banaan
  • 1 appel
  • 350 gram spruitjes
  • Handvol rozijnen
Spruitjes met appel en banaan ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine pan
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Mes
  • Kom

Bereiden


15 minuten 2 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spruitjes-met-appel-en-banaan


Voorbereiding -- 5 minuten

Maak de spruitjes schoon. Snijd de kleine banaan in dunne plakjes. Schil de appel met behulp van de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan een kom. 

Spruitjes met appel en banaan
Spruitjes met appel en banaan

De spruitjes met appel en banaan afmaken -- 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook de schoongemaakte spruitjes gaar in 10 minuten tijd in de kleine pan. Giet de spruitjes af en voeg deze toe aan de kom met de banaan en appel.

Meng een handvol rozijnen door de spruitjes, appel en banaan en serveer direct. De banaan zorgt ervoor dat de spruitjes minder wrang smaken, de appel zorgt voor een frisser gerecht. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Aardappel-bloemkool gratin

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.