Ouderwetse boerenkoolstamppot
😍 36Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ouderwetse boerenkoolstamppot

Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.

30 minuten
6 personen
Ouderwetse boerenkoolstamppot ingrediënten

Recept ouderwetse boerenkoolstamppot

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 01-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Plaats de aardappelen in de grote pan en vul deze met water en een lepel zout en breng aan de kook.

Vul ondertussen de middelgrote pan met water en breng aan de kook om later de rookworsten in te verwarmen. Pel de uien en snijd deze zo fijn mogelijk. 

Ouderwetse boerenkoolstamppot
Ouderwetse boerenkoolstamppot

Ouderwetse boerenkoolstamppot afmaken – 20 minuten

Verwarm een klontje boter in de kleine bakpan en fruit de uien aan tot deze goed bruin zijn. Deze zullen de jus zijn bruine kleur geven. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Roer de maizena glad met een beetje water in een kleine kom. Schenk water en het maizena papje bij de uien en laat de jus enkele minuten koken tot deze de gewenste dikte heeft bereikt.

Je kunt eventueel een scheutje ketjap toevoegen als de kleur te licht is. Wil je graag toch een vleessmaak aan de jus, voeg dan een blokje runderbouillon toe.

Verwarm ondertussen de rookworsten in het kokende water. Voeg de boerenkool toe aan de grote pan zodra de aardappelen bijna gaar zijn. Kook deze nog ongeveer 5 minuten mee en giet het dan af. 

Plaats de aardappelen en boerenkool terug in de pan en stamp deze fijn. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe tot de boerenkool smeuïg genoeg is.

Breng de boerenkool op smaak met peper en zout. Serveer de boerenkool met rookworst, uien jus en mosterd of piccalilly. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

36 waarderingen
😍
36
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
576.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
53.79 g
3.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.18 g
10.91 g
Eiwitten
21.34 g
Vezels
9.27 g
Natrium
939.79 mg
Mineralen
Ijzer
4.3 mg
Calcium
227.79 mg
Magnesium
97.35 mg
Kalium
97.35 mg
Fosfor
391.73 mg
Koper
0.43 mg
Zink
2.89 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.76 µg
Vitamines
Vitamine C
102.87 mg
Vitamine D
0.8 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.47 mg
Vitamine B2
0.44 mg
Vitamine B6
1.02 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
136.15 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
585.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ouderwetse boerenkoolstamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.