Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ouderwetse-boerenkoolstamppot
Pel de uien en snijd deze zo fijn mogelijk.
Ouderwetse boerenkoolstamppot
Verwarm ondertussen de rookworsten in het kokende water. Voeg de boerenkool toe aan de grote pan zodra de aardappels bijna gaar zijn. Kook deze nog ongeveer 5 minuten mee en giet het dan af. Plaats de aardappels en boerenkool terug in de pan en stamp deze fijn. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe tot de boerenkool smeuiig genoeg is. Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.
Serveer de boerenkool met rookworst, uien jus en mosterd of piccalilly. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.