Thema: winter recepten

135 Recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.


Spruitjes met kastanjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Spruitjes met kastanjes en spekjes uit de oven zijn een klassieker, het zoete van de kastanjes en het bittere van de spruitjes is namelijk een top combinatie. Makkelijk om te maken met weinig ingrediënten.


Spaanse bonen met spinazie en tomaat

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze Spaanse bonen met spinazie en tomaat is heerlijk als bijgerecht, hoofdgerecht of als tapas. Een vegetarische maaltijd met boterzachte bonen en een smaakvolle tomatensaus.


Hollands stoofpotje met rookworst

Kooktijd 3 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een overheerlijk Hollands stoofpotje met rookworst, stoofvlees, aardappelen en groenten is een winters éénpansgerecht bomvol smaak. Een makkelijke volledige maaltijd die wel even tijd nodig heeft.


Knolselderij gratin

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een romige knolselderij gratin met aardappel en rozemarijn is een heerlijk bijgerecht. De knolselderij en rozemarijn maken van een standaard aardappelgratin een winterse gratin met een volle smaak.


Koolraappuree met gehaktballen

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een heerlijke smeuïge koolraappuree met gehaktballen is het perfecte winterse gerecht voor koude dagen. De koolraap heeft een zachte en zoete smaak terwijl de aardappelen deze puree stevig maakt.


Bruine bonenschotel

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een bruine bonenschotel met speklappen is een heerlijke winterse maaltijd. Een vullende stoof met o.a. aardappelen en savooiekool en de speklappen zijn extra lekker met mosterd.


Stoofpotje van rundvlees en doenjang

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Dit stoofpotje van rundvlees en doenjang is een heerlijk vullende maaltijd met o.a. bonen en savooiekool. Dit Koreaans stoofvlees is licht pittig en vol van smaak.


Boerenkool stamppot met aardpeer

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een boerenkool stamppot met aardpeer is een heerlijke variatie op de ouderwetse boerenkoolstamppot. Aardperen zijn een vergeten groenten die bomvol smaak zitten en ook nog eens gezond zijn.


Erwtensoep met rookworst

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Erwtensoep met rookworst is een stevige Hollandse maaltijd voor een koude dag, een makkelijk basisrecept voor snert met schouderkarbonade, prei, knolselderij en meer.


Koolrabi ovenschotel

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijke koolrabi ovenschotel met aardappel, spekjes, prei en meer. De walnoten geven de ovenschotel een perfecte textuur en geven het gerecht een herfstig tintje.


Engelse meat pie

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze overheerlijke Engelse meat pie heeft een heerlijke vulling van gehakt, prei, wortel, erwtjes en meer. Met een knapperig deeg, zoals de perfecte meat pie hoort te zijn.


Draadjesvlees

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.


Linzen met rode biet en walnoten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze linzen met rode biet en walnoten is een typisch vegetarisch herfst gerecht. Een hartig gerecht door het gebruik van 2 soorten kaas en verse kruiden.


Spätzle met spek en ui

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Spätzle met spek en ui is een hartig gerecht welke binnen 20 minuten op tafel staat. Een heerlijk verwarmend gerecht, ideaal voor een koudere dag.


Bonenstoof met chorizo

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze bonenstoof met chorizo is extra lekker met witte bonen, tomaat, courgette en tijm. Een stoofpot boordevol smaak met een milde of pittige chorizo.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere boeuf bourguignon ? Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen

Boeuf bourguignon

Ingrediënten


  • 1 - 1,3 kg rundvlees (stoofvlees)
  • 300 gram spekjes
  • 3 uien
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 60 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram champignons
  • 5 wortels
  • bouquet garni (paar takjes tijm, paar takjes rozemarijn en een paar laurierblaadjes)
  • ongeveer 300 ml rode wijn (voor de echte klassieker uit de Bourgogne)
  • ongeveer 200 ml rundvlees bouillon

Bereiding

(70)
1
Tip: Liever een vegetarische bourguignon? Klik hier voor het recept!
2
Pel de uien en knoflooktenen, snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels in plakjes.
3
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd het rundvlees in stukken, niet te klein maar ook niet te groot. Franse boeuf bourguignon
4
Verhit een klontje boter in de braadpan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de spekjes mee tot deze krokant zijn geworden. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.