Risotto met witlof en appel
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met witlof en appel vegetarisch

Een fantastische vegetarische maaltijd bomvol smaak door de sinaasappel, appel, beetgare witlof en walnoten. Deze risotto met witlof en appel staat binnen 45 minuten op tafel.

45 minuten
4 personen

Deze risotto met witlof en appel is een heerlijke doordeweekse maaltijd die vol van smaak is. De witlof is niet bitter door het gebruik van suiker en sinaasappel, en de zachte en romige risotto is extra lekker met knapperige appel en walnoten.

Wil je liever geen vegetarische risotto, dan kun je ook spekjes toevoegen aan de risotto. Deze kun je dan tegelijk met de ui en knoflook meebakken.

Risotto met witlof en appel ingrediënten

Recept risotto met witlof en appel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 21-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof.

Rasp de schil van de sinaasappels, pers het sap eruit en bewaar het sap en rasp apart van elkaar.

Risotto met witlof en appel - smaakvolle vegetarische risotto
Risotto met witlof en appel - smaakvolle vegetarische risotto

Risotto met witlof en appel maken – 35 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.

Bak de rijst nog ongeveer 5 minuten mee, tot de rijst ook glazig is geworden.

Voeg het sap van 1 sinaasappel toe aan de risotto samen met een beetje groentebouillon. Voeg telkens een soeplepel groentebouillon toe zodra de vorige lepel volledig is geabsorbeerd.

Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd de witlof vrij grof. Blijf ondertussen steeds bouillon toevoegen aan de risotto.

Verhit 40 gram roomboter in een grote bakpan en bak de witlof ongeveer 5 minuten op hoog vuur.

Voeg 3 eetlepels suiker toe aan de witlof en laat deze op hoog vuur karamelliseren. Schenk het sap van 1 sinaasappel erbij en wacht tot dit volledig is verdampt en de witlof beetgaar is.

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de appels samen met de sinaasappelrasp toe en breng op smaak met peper en zout.

Zodra de risotto gaar is roer je de witlof en appel erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Serveer de risotto met witlof en appel met walnoten, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik risotto met witlof vooraf maken?

Je kunt de risotto vooraf maken, voor de beste smaak en textuur kun je de witlof en risotto het beste apart bewaren en pas vlak voor het serveren mengen. Je kunt de risotto eventueel ook vooraf al volledig maken, de witlof en appel zullen dan iets zachter zijn maar de risotto zal dan nog steeds erg lekker zijn.

Moet ik de witlof apart bakken?

Wanneer je de witlof direct mee zult bakken met de risotto zal deze te gaar worden, hierdoor zal deze snot worden en zijn smaak verliezen. Witlof is het lekkerste wanneer deze beetgaar is en door het karamelliseren zal de witlof niet bitter zijn.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
407.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.51 g
34.59 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.53 g
7.12 g
Eiwitten
8.91 g
Vezels
9.43 g
Natrium
1087.27 mg
Mineralen
Ijzer
3.52 mg
Calcium
144.5 mg
Magnesium
58.94 mg
Kalium
58.94 mg
Fosfor
183.43 mg
Koper
0.64 mg
Zink
1.59 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
3.75 µg
Vitamines
Vitamine C
83.24 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
37.61 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
77.14 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
0.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met witlof en appel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.