Een fantastische vegetarische maaltijd bomvol smaak door de sinaasappel, appel, beetgare witlof en walnoten. Deze risotto met witlof en appel staat binnen 45 minuten op tafel.
Deze risotto met witlof en appel is een heerlijke doordeweekse maaltijd die vol van smaak is. De witlof is niet bitter door het gebruik van suiker en sinaasappel, en de zachte en romige risotto is extra lekker met knapperige appel en walnoten.
Wil je liever geen vegetarische risotto, dan kun je ook spekjes toevoegen aan de risotto. Deze kun je dan tegelijk met de ui en knoflook meebakken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-01-2025
Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof.
Rasp de schil van de sinaasappels, pers het sap eruit en bewaar het sap en rasp apart van elkaar.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is geworden.
Bak de rijst nog ongeveer 5 minuten mee, tot de rijst ook glazig is geworden.
Voeg het sap van 1 sinaasappel toe aan de risotto samen met een beetje groentebouillon. Voeg telkens een soeplepel groentebouillon toe zodra de vorige lepel volledig is geabsorbeerd.
Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd de witlof vrij grof. Blijf ondertussen steeds bouillon toevoegen aan de risotto.
Verhit 40 gram roomboter in een grote bakpan en bak de witlof ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
Voeg 3 eetlepels suiker toe aan de witlof en laat deze op hoog vuur karamelliseren. Schenk het sap van 1 sinaasappel erbij en wacht tot dit volledig is verdampt en de witlof beetgaar is.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de appels samen met de sinaasappelrasp toe en breng op smaak met peper en zout.
Zodra de risotto gaar is roer je de witlof en appel erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Serveer de risotto met witlof en appel met walnoten, eet smakelijk!
Kan ik risotto met witlof vooraf maken?
Je kunt de risotto vooraf maken, voor de beste smaak en textuur kun je de witlof en risotto het beste apart bewaren en pas vlak voor het serveren mengen. Je kunt de risotto eventueel ook vooraf al volledig maken, de witlof en appel zullen dan iets zachter zijn maar de risotto zal dan nog steeds erg lekker zijn.
Moet ik de witlof apart bakken?
Wanneer je de witlof direct mee zult bakken met de risotto zal deze te gaar worden, hierdoor zal deze snot worden en zijn smaak verliezen. Witlof is het lekkerste wanneer deze beetgaar is en door het karamelliseren zal de witlof niet bitter zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.